Ardeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane.
Otetul, apa si condimentele se pun la fiert, dupa ce a dat in clocot lichidul turnam peste ardeii asezati in borcan ( cu ajutorul cutitului...
Spalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura).
Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii tocati la aer si turnam peste lichidul dat in clocot.
Lasam sa se raceasca, dupa care le...
Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele.
Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea), dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute.
Se...
Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca.
Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole.
Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam foarte putin sa se caleasca. Turnam si gogosarii peste si lasam sa fiarba pana se ridica uleiul...
In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.
Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele.
Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le...
Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii.
Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate.
Se...
Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.
Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).
Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)
Varsam saramura...
Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele.
Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul.
Fructele oparite se trec prin sita...
Ardei copti la borcan
Ardeii se coc pe tabla, se lasa intr-un vas acoperit, presarati cu sare grunjoasa. Se curata, inclusiv interiorul de seminte si se aseza in borcane. Otetul, apa si condimentele se pun la fiert, dupa ce a dat in clocot lichidul turnam peste ardeii asezati in borcan ( cu ajutorul cutitului...
Ardei iuti cu ceapa
Spalam ardeii si le tocam rondele. Ceapa curatata si spalata taiem cubulete. Le punem intr-un vas (sa fie rezistent la caldura). Otetul il fierbem cu zaharul si sarea, asezam vasul cu ardeii tocati la aer si turnam peste lichidul dat in clocot. Lasam sa se raceasca, dupa care le...
Pate porc
Slanina proaspata se taie in cuburi si se topeste, nu se usuca ca jumarile, doar cat sa se topeasca untura din ele. Se adauga ceapa tocata, carnea tocata pana se caleste putin (pana isi schimba culoarea), dupa aceea se adauga si ficatul taiat cuburi si se mai lasa 6-8 minute. Se...
Zacusca cu fasole
Fierbem fasolea si o lasam sa se raceasca. Ceapa si gogosarii curatati le dam prin masina, la fel si jumatate din cantitatea de fasole. Punem uleiul sa se incinga, turnam ceapa si lasam foarte putin sa se caleasca. Turnam si gogosarii peste si lasam sa fiarba pana se ridica uleiul...
Gogosari opariti in otet
In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4. Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele. Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le...
Castraveti murati in otet
Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii. Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate. Se...
Castraveti murati (de vara)
Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac. Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm). Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare) Varsam saramura...
Pasta de corcoduse (pentru acrit)
Corcodusele verzi se curata si se spala. Se pun la fiert intr-o oala mare sau in mai multe oale mici, ideea e sa umpleti oala doar pe jumatate si apa cat sa acopere corcodusele. Imediat ce a dat apa in clocot se si desprind de pe samburi, stingem focul. Fructele oparite se trec prin sita...