MVMih

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 21.03.2011

RETETE17
PRIETENI42
Retete

Somon cu sos olandez

In Somon la 2 Mar 2013

Reteta "romaneasca autentica"...glumesc:). Nici somon nu se pescuieste la noi si nici sosuri olandeze ....dar am incercat undeva felul preparat, care pe un meniu scria "somon de norvegian cu sos de' olandeze":)...chiar a fost buna mancarea. Nu ma apuc eu acum"sa...

Salata de fructe "ametzita"

In Salate la 2 Mar 2013

In primul rand, spalam fructele, cu tot cu decojit pepenele (usoara atentie la zmeura sa nu fie "terfelita" :), ). Menta tot asa usor clatita...asezam in vasul de serviree fructa cu fructa si frunza cu frunza...fara sa "invartim" in ele ca in mamaliga. Dupa ce am asezat...

Muraturi asortate colorate

In Muraturi la 17 Noi 2011

Am incercat ceva simplu din ingredinetele de mai sus, in 3 sortimente: 1. Castraveti si gogonele, morcovei si alte cele, asortate intre ele; 2. Castraveti si conopida si-o varzica deocheta, ca sa zic ca bine arata 3. Vreo cativa ardei frumosi, umpluti cu varza tocata si cumva asezonata....

Racii Roscovani (raci fierti cu mirodenii)

In Fructe de mare la 29 Aug 2011

Racii se spala in multe ape si se curata cat de mult posibil. Am pus la fiert intre timp la fiert intr-o oala mare cam de 8 litri, 4 litri de apa + frunzele de dafin + celelate ingrediente cu usturoiul tocat rondele si am lasat pana a inceput sa clocoteasca. Dupa care, ce sa zic a inceput...

Ardei copti scaldati cu sos de rosii si busuioc

In Salate la 14 Aug 2011

Incep cu stangul avand in vedere ca ardeii i-am copt pe o tabla speciala la focul de la aragaz (daca era pe o plita/gratar in aer liber) era mult mai bine. Asa ca m-am chinuit un pic, am intors ardeii pe toate partile pana au prin o crusta rumena, fara sa ii fac scrum, dupa care i-am pus...

Paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

In Spaghete la 9 Aug 2011

Cum preparam aceasta delicioasa reteta de paste cu carne de vita si purcel, cu ciuperci si sos de rosii la cuptor Am pus la fiert intr-o olicica cat sa incapa la ochi, pastele cu putina sare si o lingurita ulei de masline.  Am tinut la fiert cam 8-10 min, la foc mediu dupa care am...

Salata cremoasa de dovlecei

In Salate la 19 Iun 2011

Am curatat dovleceii de coaja si i-am taiat cubulete. Intr-o craticioara am pus la incins putin ulei de masline dupa care am adaudat usturoiul taiat subtire si 2 cepe mici tocate. Am invartit in ele 20-30 secunde dupa care am agaugat cubuletele de dovlecel peste care am pus putina sare, piper dar...

Ciorbita cu loboda si ierburi de primavara

In Ciorbe la 16 Mai 2011

Totul incepe de la piatza...important zic eu ca ierburiile sa fie fresh....nu "obosite"...se spala bine in apa rece...si eu din lene le-am bagat la gramada...dar la foc semi-mic cu morcoveii,dovlecel,  ceapa verde taiata rondele, telina cubuletze, hreanul ras...cartofeii...

Salata de primavara din epoca de piatra

In Salate la 14 Mai 2011

Salata verde am desprins din ea frunza cu frunza si am spalat bine fiecare frunza in parte cu apa rece, la fel si celelate legume. Mie imi place salata sa o rup frunzulite mai mici cu mana, fara sa o tai. Peste salata am adaugat celelalte legume si verdeturi taiati in bucati mai medii, apoi,...

Somon pe gratar cu sos de lamaie usturat

In Somon la 1 Mai 2011

Rondelele de somon le-am spalat un pic si le-am zvantat si apoi le-am "mangaiat" cu cateva picaturi de ulei de masline (cat sa nu se lipeasca de gratar, ca oricum somonul este un peste grasunel si isi va lasa el sucul pe gratar) si le-am dat cu putin piper. Pe gratarul incins bine am...

Crap la cuptor cu creveti

In Crap / Caras la 19 Apr 2011

Se spala bucatile de peste si se zvanta...la fel si crevetii. Punem pestele intr-un vas termorezistent, peste care adaugam usturoiul verde taiat in bucatele medii, firul de ceapa verde intreg, boabele de piper, boabele de mustar, frunzele de dafin, hreanul dat prin razatoare, lamaia...

Creveti cu gust ... de primavara

In Fructe de mare la 17 Apr 2011

Am spalat putin crevetii si i-am lasat la scurs. Am taiat cele 2 fire de ceapa verde in bucati cat mai mari cat sa pot scoate din ele pe final, usturoiul taiat patratele mici mici iar patrunjelul spalat si lasat frunze intregi. Am pus uleiul la incins un pic, la foc mediu, am adaugat ceapa...

Rasol de vitel si purcel cu hrean

In Vita la 11 Apr 2011

Se spala bine cele 4 bucati de rasol, se pun la fiert, se curata de spuma de cate ori este cazul (eu am tot faza cu dupa ce a incetat spuma, scot bucatile, scurg zeama si o strecor si curat oala de depunerile de pe fund). Dupa ce am pus din nou in oala curata bucatile de rasol, adaug zeama...

Cotletele de purcel pe gratar cu pepenasi murati

In Porc la 8 Apr 2011

Cotletele de purcel proaspete, spalate un pic, batute usor cu ciocanelul de specialitate, date cu putina sare, speriate cu putin piper si cremuite bine cu condimentele si uleiul de masline. Cam jumate de ora la rece si pe urma la sfarait pe gratar, cat sa fie cat de cat fragede sa nu para ca...

Tocanita de pui cu cartofi si capere

In Pui la 7 Apr 2011

Pulpitele de pui le-am luat pielitele, le-am spalat si le-am taiat in 3 astfel sa ramana si ceva cu oscior de ros. Am tocat legumele si usturoiul verde si le-am pus un pic la calit in 2 linguri de ulei de masline si 2 de apa. Dupa ce s-au inmuiat un pic si a inceput sa miroasa a ardei copt...

Saramura de scrumbie si caras

In Crap / Caras la 28 Mar 2011

Se curata peste de solzi si de intestine, la scrumbie va fi mai usor dar nici carasul nu se curata foarte greu. In imagine sunt 5 carasi dar am folosit numai doi. Se spala in apa rece, cu atentie a se curata in interior mai ales carasul pana i se disting carnea roz si coastele Se cresteaza...

Ciorbita de vitel si oase de purcel

In Ciorbe la 24 Mar 2011

In primul rand mie imi plac ciorbele sau supele sa fie cat mai limpezi / clare si asta necesita un timp de pregatire mai indelungat. Carnea proaspata sau decongelata cu ceva timp inainte si scursa, se spala cu apa rece (nu foarte mult sa nu ii luam gustul) si se scurge. Carnea de vitel sa...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2013

Somon cu sos olandez

publicat la 02.03.2013

Salata de fructe "ametzita"

publicat la 17.11.2011

Muraturi asortate colorate

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]