Lia_

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.08.2013

RETETE143
PRIETENI186
Retete

File de peşte poşat, cu sos olandez şi legume aburite

In Somon la 10 Ian 2015

Scoti untul din frigider ca sa se mai incalzeaasca. POSAREA PESTELUI 1. Intr-o craticioara cat sa incapa pestele, pune foarte putina apa, la final trebuie doar sa cuprinda pe jumatate pestele ca sa nu fiarba in sec. 2. Adauga sare, otet, vin alb, boabe de piper, boabe de coriandru si...

Clatite romanesti - Radu Anton Roman

In Prajituri la 28 Dec 2014

• Se amestecã oul cu fãinã (eu folosesc telul para) • Se adaugã laptele si sarea. Se bat bine împreunã. • Se lasã sã respire 1 sfert de orã. • O tigãitã antiaderenta pentru clatite, cu coada...

Magdalene cu crema mascarpone si fructe

In Prajituri la 19 Dec 2014

CREMA ALBA 1. Rade ciocolata. 2. Incalzeste la bain-marie frisca. In nici un caz nu trebuie sa clocoteasca. Se incalzeste doar cat sa se topeasca ciocolata rasa. 3. Adaugi ciocolata rasa si amesteci pana se topeste. Dai la rece in frigider. 4. Cand s-a racit (a stat minim 1 ora -...

Pandispan cu visine

In Prajituri la 11 Dec 2014

1. Eu aici am preparat cu visine din congelator. Le-am lasat sa se dezghete de seara intr-o sita antioxidanta. Erau deja fara samburi si spalate. Daca prepari din visine sau caise proaspete, le speli, scurgi, cureti de samburi si le lasi in asteptare la scurs cat timp prepari pandispanul....

Cozonac - varianta rapida

In Prajituri la 3 Dec 2014

Incalzeste cuptorul la 40-50° initial, doar pt. caldura in spatiu si cresterea maielei. Pregateste doua tavi medii unse cu unt moale sau ulei. MAIA 1. Amesteca: drojdia, 1 lingura de zahar, 2-3 linguri lapte caldut. Lasi la dospit 15-20 de minute pe gratarul de la plita aragazului...

Ceai (homemade) cu arome de iarna

In Bauturi la 1 Dec 2014

Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri. Am oprit focul si am acoperit cu o farfurie. Am lasat la infuzat pana cand: -am taiat cubulete din 1/2...

Confit de raţă cu stafide picante murate

In Rata la 27 Noi 2014

Presupun ca ai achizitionat de la o ferma sau ai primit o rată crescută in curte. Este intreaga, dar eviscerata, si curatata bine de tuleie. Eu am primit o raţa tanara. Raţa daca este batrană, posibil sa necesite coacere pentru si mai indelungat timp, decat prevede reteta, ca sa devina...

Fursecuri cu unt

In Prajituri la 20 Noi 2014

Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana se topeste. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja+zeama de lamaie. Adaugi faina si praful de copt si framanti un aluat pana devine omogen.  Bila de aluat o pui in...

Prajitura in dungi

In Prajituri la 12 Noi 2014

1. Pregateste tava 25x30cm si 3 foi de hartie de copt pe masura, cu marginile ridicate. Ca sa stea, indoaie pe conturul muchiilor interioare si pliaza apasand pe ele. 2. Toate cele 3 blaturi se coc in acelasi mod si se scot pe un gratar la racit, cu tot cu hartie: BLAT MAC 1. Intr-un...

Cus-cus cu legume

In Mancaruri de legume la 6 Noi 2014

1. Alege si spala nautul, scurge-l de apa si l-ai pus la inmuiat cu o seara inainte, ca pe fasole. Il fierbi in apa cu 1/2 lingurita de sare completand mereu apa evaporata. Poate sa dureze 1-2 ore. 2. Infierbanta supa de legume care ti-a ramas de la alte preparate. Spala, curata de coaja,...

Mic dejun cu cereale si lapte de cocos

In Mancare copii la 26 Oct 2014

1. Intr-un bol, amesteca ingredientele uscate.  2. In blender, mixezi ingredientele pentru sos.  3. Torni sos peste amestecul uscat. 4. Decorezi cu fructe de padure si rondele de banane date prin zeama de lamaie si scurse. Sa va fie de folos!

Supa-crema de gulii

In Supe la 18 Oct 2014

1. Am fiert in oala de supa, la foc molcom, in 1.5 l apa rece (sa cuprinda bine bucatile de pui) + 1 lingurita rasa de sare (va scadea la 1 l, spate de pui, vreo 3-4 buc cumparate in acest scop. Dureaza vreo 30 de minute, dupa care scoti puiul. 2. In timp ce fierbe, decojeste guliile si...

Prajitura cu struguri, nuci si bezea

In Prajituri la 8 Oct 2014

1. Speli strugurii, ii cureti de boabe si le lasi la scurs. 2. Intr-un bol amesteci: faina, sarea ?i praful de copt.  3. Într-un alt bol pui untul la temperatura camerei (daca este inghetat il razi si se topeste imediat), zaharul pudra ?i amesteci cu mixerul pâna ce...

Pui lipicios cu lamaie

In Pui la 7 Oct 2014

1. Eu am avut pulpe de pui dezosate. Daca ai pui intreg, stii etapele de pregatire. Sa fie scursa bine de apa carnea. Asezonezi cu sare si piper. 2. Curata cateii de usturoi si sectioneaza-i la jumatate. 3. Incinge si niste apa fierbinte 1-2 cani. 4. Pregateste si lamaia. Curata din...

Financiers cu smochine

In Prajituri la 30 Sep 2014

1. Incinge cuptorul la foc minim. 2. Spala smochinele si lasa-le intregi la scurs intr-o sita. 3. Topeste untul într-o cratita medie cu fund gros, la foc mediu si apoi mic pana se rumeneste (cam 6-7 minute) sau mai mult dar trebuie sa devina putin aramiu. Apoi se da la rece 3-4...

Ciorba de fasole galbena pastai

In Ciorbe la 29 Sep 2014

1. Intr-o oala de 2.5-3 litri pune 3-4 cani de apa cu un varf de lingurita de sare sa se infierbante. 2. Spala pastaile. Fasolea galbena, soiul cu pastaia subtire si frageda, nu are ate. Doar taie capetele. Pe un tocator, aseaza un buchet de fasole si tai-o in 3. Pune-le in apa fierbinte....

Prajitura "Buturuga" din biscuiti

In Prajituri la 22 Sep 2014

1. Dupa ce s-a racit crema, eu am pus cam 60% din crema intr-un pos cu orificiul de vreo 1.5-2cm.  Aplici central crema pe cate un biscuit (ca in poza) si o intinzi cu dosul unei lingurite. Trebuie sa obtii straturi egale de crema si biscuit. 2. Taie generos o folie alimentara si cu mare...

Tocanita cu carne de vita in sos de vin

In Vita la 19 Sep 2014

1. Ai nevoie de doua cratite, sau tigaie mare antiaderenta si cratita in care va fierbe la cuptor. 2. Incinge cuptorul la 150grd (treapta 2 de aragaz) 3. Intr-o punga cu zip (una rezistenta mai lunga sa nu se rupa) pui faina, sare si piper. 4. Spala carnea, scurge-o bine (eventual...

Magiun la bloc

In Dulceata / Gem la 13 Sep 2014

1. Speli bine cu apa calda si detergent borcanele si le lasi la scurs. 2. Spala prunele si scurge-le.  3. Indeparteaza coditele, rupe-le in doua pe lung si scoate samburii. 4. Eu am folosit o cratita groasa din inox de vreo 4.5l . Pune toate prunele in cratita fara nici un pic de...

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

In Prajituri la 11 Sep 2014

1. Pregateste o tava ca de chec (cca. 11 x 25 cm, 1 1/2 litri) pe care o infoliezi la interior cu folie din plastic alimentara. Atentie! Forma daca este de dimensiuni mai mari, trebuie sa modifici cantitatile patului, altfel va fi subtire, neuniform si insuficient. Eu am suplimentat cantitatea...

Supa cu usturoi

In Supe la 4 Sep 2014

1. N-am avut fond la congelator, prin urmare am fierd rapid un fond/supa din parti osoase de pasare/pui+legume (va trebui sa inregistrez reteta). 2. Incinge cuptorul la 180 °C.  3. Toarna uleiul intr-o tava de copt.  4. Taie in jumatate pe orizontala, necuratate de coji,...

Tarta rustica cu prune si nuci

In Prajituri la 25 Aug 2014

1. In bolul pentru aluat, torni apa fierbinte si uleiul. 2. In  alt castronel amesteci faina cu praful de copt si sarea. 3. Adauga faina in apa cu ulei, amesteci bine la inceput cu telul ca sa nu se faca cocoloase, apoi cu o lingura sau spatula. 4. Rezulta un aluat moale ca...

Prajitura cu zmeura si mousse caramel

In Prajituri la 19 Aug 2014

BLAT cupola 1. Pregatesti o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametru mare, minim 28, altfel, peretii cupolei ies prea grosi si nu vor fi la fel de flexibili. Hartia de copt pe care o asterni la baza formei, sa o tai disc/cerc. Pe lateral fixezi cu cateva puncte de unt topit o banda de...

Inghetata de caise

In Prajituri la 14 Aug 2014

1. Pui sa se incinga la foc 1 l de apa. 2. Desfaci caisele in doua si le scoti samburii. 3. Cand apa clocoteste la foc mediu, rastorni in apa fierbinte caisele curatate si le tii pe foc 3-4 minute. 4. Le scurgi bine de apa in sita si le rasfiri intr-o tava. Le dai la rece.  5....

Ciorba de cartofi (de post)

In Ciorbe la 8 Aug 2014

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu 1/2 lingurita sare si adu-o la foc mare in stadiul de clocot. Apoi, reduci focul la mediu. 2. Speli bine morcovii, ii razui de coaja si ii tai cu cutitul cubulete. Ii clatesti daca nu raman curati. 3. Cureti ceapa. Eu o spal.  O tai...

Placinta greceasca

In Prajituri la 5 Aug 2014

1. Foile dezghetate sau proaspete le rupi bucatele cam de 3 cm. 2. Preincalzesti cuptorul la 180grade. 3. Mixezi ouale cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat. 4. Adaugi iaurtul si foile rupte si amesteci bine cu o spatula. 5. Tapeteazi o tava (20cm/30cm) cu ulei si...

Toast cu amestec de branza, la cuptor

In Mancare copii la 3 Aug 2014

1.Toaca marunt verdeata. 2. Amesteci branza de vaci cu telemeua zdrobita cu furculita, smântâna si oul.  3. Adaugi verdeata 4. Pune feliile unse cu strat superficial de unt pe o foaie de copt. 5. Cu o lingura distribuie amestecul de branza pe cele 6 felii. 6. Se...

Ciuperci umplute (la cuptor)

In Mancaruri de post la 30 Iul 2014

1. Preincalzesti cuptorul la 220grd. 2. Pregatesti tava de aragaz cea incapatoare acoperind-o cu hartie de copt, fara sa ungi nimic. 3. Speli ciupercile, le scoti coditele pe un tocator si apoi pui palariile la scurs cu gura in jos. 4. Dupa ce s-au scurs de apa, asezi 10 ciuperci...

Afine cu miere, migdale si iaurt

In Mancare copii la 28 Iul 2014

Prajeste putin pe plita migdalele intr-o tigaie cu fund gros, la foc mediu spre mic, scuturand mereu de tigaie. Nu lasati nesupraveghet pt. ca se ard repede. Intr-o tigaie sau cratita incapatoare pune afinele intr-un strat cu cateva linguri de apa (poate 3-4) si le incalzesti usor pana cateva...

Parizer de casa

In Mezel de casa la 24 Iul 2014

1. Pieptul de pui il speli bine, il scurgi bine de apa si daca este nevoie, il tamponezi cu prosoape de hartie impaturite gros ca sa nu se lipeasca de carne. Il tai cuburi de vreo 2-3 cm cu cutitul. Le lasi in asteptare. 2. Mai departe, eu am folosit robotul de bucatarie, cu axul cu lame tip...

Afisate 1 - 30 din 143 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]