ExploraCuisine

1

Bucataras
incepator

Toronto

Bucataras din 19.02.2011

RETETE32
PRIETENI4
Retete

Maki Sushi cu sparanghel, avocado si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2011

Spalam orezul in mai multe ape, de vreo 4 ori, pana cand apa ramane curata. Punem orezul la fiert la foc mare intr-o oala cu apa, cat sa-l depasesca cu vreo 2 cm. Cand orezul incepe sa fiarba, dam focul mic, acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba inca 8 minute, fara a ridica capacul de pe...

Sparanghel fript cu sos de iaurt si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2011

Mai intai spalam sparanghelul. Rupem capetele lemnoase de la baza si le curatam de coaja subtire (daca sunt mai groase) Asezam sparanghelul intr-o tava, presaram peste el o lingura de ulei, sare, piper, si intoarcem sparanghelul pe toate partile sa se acopere bine. Dam la cuptorul preincalzit la...

Pui in stil Thai cu taitei de orez si legume

In Pui la 12 Mai 2011

Mai intai facem marinada pentru pui, preferabil cu minim o ora inainte de a-l prepara. Tocam ceapa si usturoiul marunt. Adaugam peste ele intr-un bol sucul de lamaie, sosul de soia, otetul de orez, zaharul brun, ardeiul iute uscat si pasta de ansoa. Amestecam cu puiul impreuna si lasam la marinat...

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 30 Apr 2011

Blat:   Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam o tava cu hartie de copt. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Adaugam zaharul treptat si batem pana se topeste. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si cu praful de copt. Incorporam cu o lingura...

Galuste de gris cu iaurt

In Dulciuri la 15 Apr 2011

Punem intr-o craticioara la fiert la foc mic iaurtul. Adaugam 4 linguri zahar, vanilia, sarea si ouale batute si amestecam bine. Cand iaurtul incepe sa fiarba usor, turnam cate putin gris si amestecam cu telul, pentru a nu forma cocoloase. Cand grisul incepe sa se ingroase, tragem craticioara de...

Orez cu pui si legume

In Pui la 10 Apr 2011

Se curata legumele si se toaca marunt. Puiul se taie bucati mai mari. Orezul se spala si se scurge de apa. Intr-o tigaie punem untul la topit si prajim ceapa cu ardeiul, adaugam morcovul si punem apa, lasam sa fiarba 5 minute. Adaugam orezul spalat, condimentam cu sare si lasam sa...

Magic Bars sau Prajitura Magica

In Prajituri la 6 Apr 2011

Topim untul la microunde si il turnam in tava. Zdrobim bine biscuitii si ii presaram peste unt intr-un strat uniform, fara sa apasam. Peste biscuiti presaram fulgii de cocos cat mai uniform. Peste cocos punem ciocolata fulgi, eu am cumparat bobite mici de ciocolata, dar puteti sa  taiati...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 4 Apr 2011

Spalam, curatam legumele si le tocam. Intr-o oala cu 2 litri apa cu sare punem zarzavatul tocat si lasam sa fiarba la foc mic acoperit. Cand zarzavatul e fiert pe jumatate, adaugam o lingura de ulei si bulionul in oala si amestecam bine. Condimentam si lasam sa fiarba 5 minute. Intre timp...

Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura

In Prajituri la 28 Mar 2011

Spalam orezul foarte bine si il fierbem in laptele indulcit cu cele 3 linguri de zahar, amestecand mereu sa nu se prinda. Cand orezul e fiert, adaugam coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 2 minute. Separam albusurile de galbenusuri, si amestecam galbenusurile cu orezul. Mixam...

Terina de porc infasurata in bacon

In Porc la 27 Mar 2011

Intr-un bol amestecam carnea tocata cu ceapa tocata, usturoiul zdrobit, ouale, painea maruntita, verdeata tocata si condimente si amestecam bine, formand o pasta similara cu cea pentru chiftele. Intr-o tava dreptunghiulara mica asezam felii de bacon pe peretii formei lasand sa atarne cate o...

Salata Niçoise

In Salate la 25 Mar 2011

Curatam cartofii de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, ii scurgem de apa si ii punem deoparte. Curatam si fasolea verde, o spalam bine si o punem la fiert in apa sarata separat, in paralel cu cartofii. Cand e aproape fiarta o scurgem de apa si o...

Tort egiptean

In Torturi la 22 Mar 2011

Mai intai ne ocupam de foi. Maruntim 40 g nuci caju pentru prima foaie. Separam 2 albusuri de galbenusuri si batem albusurile spuma cu 2 linguri zahar. Adaugam alunele macinate amestecate cu faina si incorporam in bezea. Tapetam fundul unei tavi de copt cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt...

Varza a la Cluj

In Porc la 21 Mar 2011

Mai intai curatam si spalam varza, o taiem fidea, presaram sare si o punem intr-o oala mai mare la calit pentru aproximativ 20 minute la foc mic, avand grija sa amestecam ca sa nu se prinda. Cand varza e moale, o condimentam cu sare si piper si o dam deoparte. Tocam ceapa marunt si o punem la...

Cartofi frantuzesti (Cartofi gratinati)

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2011

Fierbem in apa cu sare cartofii in coaja (spalati in prealabil foarte bine) pentru 35 de minute pana cand cartofii sunt moi, iar furculita intra usor in ei, fara a se sfarma. Fierbem si ouale in apa cu putina sare pentru 12 minute, ca sa fie tare galbenusul. Curatam de coaja cartofii si ii taiem...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 17 Mar 2011

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa se inmoaie putin ardeii si punem morcovii si telina. Mai lasam pe foc timp de 2 minute,...

Chec cu portocale

In Prajituri la 15 Mar 2011

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca. Spalam portocala foarte bine si o taiem in bucati mai mici (cu tot cu coaja) Mixam portocala intr-un blender pana devine o pasta, adaugam zaharul si mixam. Adaugam untul topit si ouale pe rand si mixam.  Adaugam faina amestecata...

Chiftelute de pui

In Pui la 13 Mar 2011

Intr-un bol amestecam carnea de pui, cu ouale, ceapa tocata, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa, scursa si zdrobita, patrunjelul tocat, sarea si piperul si amestecam foarte bine si adaugam sare dupa gust. Cu mainile umezite cu apa, formam bilute mici din compozitia obtinuta de...

Tort Milch Schnitte cu afine

In Torturi la 9 Mar 2011

Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de  copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5...

Tocanita de miel cu cartofi

In Oaie la 6 Mar 2011

  Mai intai spalam carnea foarte bine si o taiem bucati mai mici (punem si oasele pentru ca dau gust). Curatam si tocam ceapa marunt (eu am o obsesie cu ceapa sa fie tocata marunt, soacra mea face tocanita cu ceapa taiata felii, eu daca vad bucati de ceapa nu ma ating de mancarea...

Varza de Bruxelles cu blue cheese

In Mancaruri de legume la 4 Mar 2011

Mai intai curatam varza (daca e nevoie) si o spalam si o taiem in jumatate (bucatile mai mari). Tocam ceapa marunt si sfarmam branza. Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa si o prajim pana se inmoaie. Adaugam verzele, le amestecam cu ceapa, le condimentam si le lasam sa se...

Chec cu banane

In Prajituri la 3 Mar 2011

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si mixam bine. Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, iaurtul si mixam pe viteza cea mai mica....

Ciorba cu ciuperci Portobello

In Ciorbe la 2 Mar 2011

Se spala ciupercile, se curata de coaja si se taie felii. Celelalte legume se curata de coaja, ardeiul se toaca marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Intr-o oala mai adanca punem o lingura de ulei si calim putin morcovul cu telina. Dupa ce s-au inmuiat putin, adaugam ciupercile,...

Beef Bourguignon

In Vita la 1 Mar 2011

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii ii feliem. Spalam carnea foarte bine, o taiem bucati de marime potrivita si o tapetam cu servete d ehartie, ca sa se absoarbe foarte bine apa, altfel nu se va praji cum trebuie....

Crema de zahar ars in miniforme

In Prajituri la 1 Mar 2011

  Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu il ardem, pentru ca devine amar. Turnam zaharul ars in formele alese (ale mele au aproximativ 250 ml) si rotim formele pentru a uniformiza zaharul. Intre timp mixam laptele cu ouale si...

Paine alba simpla - reteta pas cu pas

In Piine la 28 Feb 2011

  Mai intai preparam maiaua :  intr-un bol mic punem drojdia zdrobita, zaharul si 300 ml apa calduta (nu fierbinte!) si o lingura de faina.  Amestecam bine, punem un stergar deasupra peste bol si lasam vreo 15 minute pana cand maiaua isi dubleza volumul.   daca...

Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek

In Prajituri la 28 Feb 2011

Cum se prepara Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si omogenizam bine. Compozitia e usor lichida,...

Pui umplut la cuptor

In Pui la 25 Feb 2011

Mai intai spalam puiul foarte bine pe dinauntru si pe dinafara (mentionez ca puiul meu era deja pregatit pt cuptor, adica nu avea maruntaie inauntru sau alte chestii, ceea ce mi-a usurat viata :)) ). Tapetam cu hartie interiorul si exteriorul pentru a absorbi toata apa, il condimentam cu sare si...

Chec cu afine

In Prajituri la 24 Feb 2011

Spalam afinele, le scurgem de apa si le invelim in servet de hartie, ca sa absoarba apa de pe ele.  Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand compozitia devine  spumoasa, punem cate un ou si  cate putin din iaurt treptat, apoi...

Pui cu mustar si bacon

In Pui la 21 Feb 2011

Mai intai spalam pulpele de pui si luam pielea jos (e mai bine sa le cumparati fara piele). Facem cate patru taieturi pe fiecare pulpa (cate 2 pe fiecare parte) si le condimentam. Ungem pulpele cu mustar si le invelim in cate 2 felii de bacon fiecare. Asezam pulpele de pui intr-un vas in care...

Drob de ficat de pui

In Ficat la 21 Feb 2011

Mai intai se spala foarte bine ficatul de pui, se curata de grasimi si se pune la fiert. Se fierb separat si 3 oua pentru decor. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si patrunjelul verde si se toaca marunt, iar painea se inmoaie in apa, se stoarce de apa si se marunteste la randul ei. Cand...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]