Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta...
Blatul:
Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se...
(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.)
Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute.
Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza...
Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi.
Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup.
Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se...
Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase....
Dovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul, astfel:
Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat...
Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.)
Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se...
Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ.
Se topeste untul si se bat cu o furculita cele doua oua. Amestecaţi făina cu ouă le, untul topit şi laptele. Frământaţi...
Cum se prepara reteta Cornulete fragede cu untura reteta veche
Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt.
Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se...
Pornim cuptorul la 180 de grade, Pregatim o tava (25x38 cm, a fost a mea): o ungem cu unt/margarina si o tapetam cu faina.
Blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Se adauga zaharul si mixam la viteza mare pana obtinem o bezea tare si lucioasa ca nu cade din vas....
Se bat ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi se adauga iaurtul si, apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se pune ulei mai multisor la incins, cu focul dat la mic si se toarna gogosile cu lingurita.
Se prajesc destul de repede. Sunt super bune!
Pofta buna!
Ciocolata razuita se amesteca bine cu faina. zaharul si praful de copt. Untul, la temperatura camerei, se amesteca bine cu oul si apoi se adauga laptele batut.
Se amesteca cele doua compozitii si se pun in forma de briosa, unsa cu unt, in cazul meu.
Se coc 20 de minute la foc mediu sau pana...
Am topit untul intr-un ibric si in el am topit ciocolata rupta in bucati. Am lasat deoparte sa se raceasca usor.
Ouale le batem cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie timp de 3 minute la mixer. Peste compozitia de oua , turnam crema de unt si ciocolata si mxam in continuare....
Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se...
In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte.
Blatul:
Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din...
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala...
Gogosi a la Motan la Oale
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta...
Tort cu crema suhaida
Blatul: Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se...
Placinta ruseasca cu branza
(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza...
Placinta dobrogeana (a la Merisor)
Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi. Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup. Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se...
Negresa cu crema de vanilie
Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase....
Placinta cu dovleac
Dovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul, astfel: Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat...
Placinta frageda cu mere
Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.) Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se...
Cuib de viespi
Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o furculita cele doua oua. Amestecaţi făina cu ouă le, untul topit şi laptele. Frământaţi...
Cornulete fragede cu untura reteta veche
Cum se prepara reteta Cornulete fragede cu untura reteta veche Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt. Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se...
Prajitura Tosca
Pornim cuptorul la 180 de grade, Pregatim o tava (25x38 cm, a fost a mea): o ungem cu unt/margarina si o tapetam cu faina. Blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Se adauga zaharul si mixam la viteza mare pana obtinem o bezea tare si lucioasa ca nu cade din vas....
Gogosele pufoase
Se bat ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi se adauga iaurtul si, apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune ulei mai multisor la incins, cu focul dat la mic si se toarna gogosile cu lingurita. Se prajesc destul de repede. Sunt super bune! Pofta buna!
Briose cu ciocolata
Ciocolata razuita se amesteca bine cu faina. zaharul si praful de copt. Untul, la temperatura camerei, se amesteca bine cu oul si apoi se adauga laptele batut. Se amesteca cele doua compozitii si se pun in forma de briosa, unsa cu unt, in cazul meu. Se coc 20 de minute la foc mediu sau pana...
Briose cu ciocolata
Am topit untul intr-un ibric si in el am topit ciocolata rupta in bucati. Am lasat deoparte sa se raceasca usor. Ouale le batem cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie timp de 3 minute la mixer. Peste compozitia de oua , turnam crema de unt si ciocolata si mxam in continuare....
Saseasca cu branza dulce
Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se...
Prajitura C&C
In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte. Blatul: Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din...
Rulada cu crema de ciocolata
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala...