Vinetele se coc in jar sau pe o tabla,le intoarcem pe toate partile pt a se coace bine ,sa nu ramana crude.
Se curata de coaja cat sunt inca calde.
Lasam vinete curatate,la scurs intr-o sita.
Dupa ce s-au scurs le tocam pe un fund de lemn,cu un satar de lemn,dupa care se pun intr-un...
Sfecla rosie se spala bine de pamant apoi se pune la fiert,timp de 2 ore.
Dupa ce s-a racit,se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.
Varza se curata de frunzele rele,se spala si se taie fideluta sau se da pe lama lata de la razatoare.
Se presara sare si se framanta putin cu...
Alegem ardei mari si grasi in carne, fara adancituri, pentru ca sa se coaca bine pe toate partile. Se coc pe o tabla pe toate partile, sa avem grija sa nu se arda. Pe masura ce se coc, se pun intr-o oala cu capac, presarand peste ei sare grunjoasa. Lasam sa stea inabusiti in oala cam 45 minute,...
Se fierb cartofii in coaja lor ,se decojesc,se taie rondele si se aseaza intr-un castron suficient de mare.
Se adauga ceapa si ardeiul taiate solzisori fini,masline,uleiul,otetul,sarea,piper,cimbru,lingura de mustar.
Se amesteca cu grija sa nu se sfarame cartofii.
Punem si marar tocat...
Se coc vinetele rapid pe jar sau pe tabla pana se inmoaie(se invartesc pe toate partile).Cat sunt inca fierbinti se curata de coaja innegrita.Se pun pe un fund de lemn si se toaca cu un satar de lemn,dupa care se pun intr-un castron,se sareaza si se si se bat tot cu o lingura de lemn,punand ulei...
Se aleg ardei mari, grasi, fara adancituri, ca sa se poata coace si curata bine. Se coc pe tabla pe toate partile. Pe masura ce se coc se pun intr-un vas, unul peste altul, se presara sare grunjoasa peste ei si se mentin acoperiti cca 30-40 minute, dupa care se curata de pielita si se...
Se aleg rosii frumoase si bine coapte. Ideal este ca rosiile sa fie destul de tari. Rosiile bine spalate le taiem in felii (sau cum doreste fiecare) si le punem intr-o salatiera sau bol. Peste rosii adaugam un amestec format din ulei si toate celelalte ingrediente mentionate. Cine doreste. poate...
Varza se curata de frunzele rele, se spala bine, se taie in doua si fiecare bucata se toaca foarte fin. Varza se freaca cu sare grunjoasa si o lasam 15 minute sa se inmoaie.Taiem o rosie fin, un morcov il dam pe razatoarea mare si apoi le punem peste varza si amestecam cu varful degetelor....
Cartofii si morcovul se pun la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert , se scot la racit . Pestele afumat se dezoseaza pe lungimea coloanei vertebrale ,se scot toate oasele si se marunteste nu prea tare sau se taie in bucati egale.
Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Morcovul se...
Legumele se spala bine.Salata verde se spala bine si se taie mai mare sau se rupe cu mana ,rosiile se taie tip julien ,ceapa verde o tocam marunt .
Castravetele se curata de coaja si se taie rondele subtiri.Ridichile le taiem julien ,ardelul il taiem fidelute,toate le punem intr-un...
Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs.
Se pun la fiert in apa cu sare .Sfecla se spala si intrega se fierbe separat sau se coace in cuptor(eu recomand a doua varianta) Dupa ce s-a fiert (sau copt) se curata de coaja si se taie felii subtiri sau se da pe...
Fasolea se lasa la umflat 24 de ore si se schimba apa la ele de 3 ori.
Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot aruncam apa .Le lasam la fiert si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot...
Fasolea se pune in apa calda pt ca sa se umfle bine.Le lasam 24 de ore la umflat si le schimbam apa de 2-3 ori.
Fasolea se pune la fiert cu sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu,sau 1 lingurita de zahar,cand dau in clocot se arunca apa.E bine sa aruncam apa de 3...
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel se spala si se pun la fiert toate in coaja lor, in apa cu sare sau condimente.
Pieptul de pui se pune la fiert. Intre timp taiem gogosarii si castravetii murati cubulete. Se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) pentru a nu lasa zeama deoarece inmoaie...
Salata de vinete cu ceapa si usturoi
Vinetele se coc in jar sau pe o tabla,le intoarcem pe toate partile pt a se coace bine ,sa nu ramana crude. Se curata de coaja cat sunt inca calde. Lasam vinete curatate,la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le tocam pe un fund de lemn,cu un satar de lemn,dupa care se pun intr-un...
Salata de sfecla rosie cu varza
Sfecla rosie se spala bine de pamant apoi se pune la fiert,timp de 2 ore. Dupa ce s-a racit,se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Varza se curata de frunzele rele,se spala si se taie fideluta sau se da pe lama lata de la razatoare. Se presara sare si se framanta putin cu...
Ardei copti cu mujdei de usturoi
Alegem ardei mari si grasi in carne, fara adancituri, pentru ca sa se coaca bine pe toate partile. Se coc pe o tabla pe toate partile, sa avem grija sa nu se arda. Pe masura ce se coc, se pun intr-o oala cu capac, presarand peste ei sare grunjoasa. Lasam sa stea inabusiti in oala cam 45 minute,...
Salata orientala
Se fierb cartofii in coaja lor ,se decojesc,se taie rondele si se aseaza intr-un castron suficient de mare. Se adauga ceapa si ardeiul taiate solzisori fini,masline,uleiul,otetul,sarea,piper,cimbru,lingura de mustar. Se amesteca cu grija sa nu se sfarame cartofii. Punem si marar tocat...
Salata de vinete cu maioneza
Se coc vinetele rapid pe jar sau pe tabla pana se inmoaie(se invartesc pe toate partile).Cat sunt inca fierbinti se curata de coaja innegrita.Se pun pe un fund de lemn si se toaca cu un satar de lemn,dupa care se pun intr-un castron,se sareaza si se si se bat tot cu o lingura de lemn,punand ulei...
Salata de ardei copti
Se aleg ardei mari, grasi, fara adancituri, ca sa se poata coace si curata bine. Se coc pe tabla pe toate partile. Pe masura ce se coc se pun intr-un vas, unul peste altul, se presara sare grunjoasa peste ei si se mentin acoperiti cca 30-40 minute, dupa care se curata de pielita si se...
Salata de rosii si ceapa verde
Se aleg rosii frumoase si bine coapte. Ideal este ca rosiile sa fie destul de tari. Rosiile bine spalate le taiem in felii (sau cum doreste fiecare) si le punem intr-o salatiera sau bol. Peste rosii adaugam un amestec format din ulei si toate celelalte ingrediente mentionate. Cine doreste. poate...
Salata de varza dulce cu rosii si morcov
Varza se curata de frunzele rele, se spala bine, se taie in doua si fiecare bucata se toaca foarte fin. Varza se freaca cu sare grunjoasa si o lasam 15 minute sa se inmoaie.Taiem o rosie fin, un morcov il dam pe razatoarea mare si apoi le punem peste varza si amestecam cu varful degetelor....
Salata de peste afumat cu cartofi
Cartofii si morcovul se pun la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert , se scot la racit . Pestele afumat se dezoseaza pe lungimea coloanei vertebrale ,se scot toate oasele si se marunteste nu prea tare sau se taie in bucati egale. Cartofii se curata de coaja si se taie rondele. Morcovul se...
Salata cu salata verde,rosii si ceapa
Legumele se spala bine.Salata verde se spala bine si se taie mai mare sau se rupe cu mana ,rosiile se taie tip julien ,ceapa verde o tocam marunt . Castravetele se curata de coaja si se taie rondele subtiri.Ridichile le taiem julien ,ardelul il taiem fidelute,toate le punem intr-un...
Salata de ciuperci cu sfecla si usturoi
Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape apoi se lasa la scurs. Se pun la fiert in apa cu sare .Sfecla se spala si intrega se fierbe separat sau se coace in cuptor(eu recomand a doua varianta) Dupa ce s-a fiert (sau copt) se curata de coaja si se taie felii subtiri sau se da pe...
Fasole batuta (frecata) cu ceapa calita
Fasolea se lasa la umflat 24 de ore si se schimba apa la ele de 3 ori. Se pune la fiert in apa cu sare ,o lingura de bicarbonat de sodiu sau o lingura de zahar iar cand da in clocot aruncam apa .Le lasam la fiert si mai schimbam apa la ele de 2 ori ,cand da in clocot...
Salata de fasole
Fasolea se pune in apa calda pt ca sa se umfle bine.Le lasam 24 de ore la umflat si le schimbam apa de 2-3 ori. Fasolea se pune la fiert cu sare, o lingurita de bicarbonat de sodiu,sau 1 lingurita de zahar,cand dau in clocot se arunca apa.E bine sa aruncam apa de 3...
Salata boeuf cu piept de pui
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel se spala si se pun la fiert toate in coaja lor, in apa cu sare sau condimente. Pieptul de pui se pune la fiert. Intre timp taiem gogosarii si castravetii murati cubulete. Se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) pentru a nu lasa zeama deoarece inmoaie...