Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante.
Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire.
Pune uleiul de masline, sarea, piperul și condimentele intr-un castron.
Lasă-le 10 minute pentru a se întrepăturnde aromele....
Pune untura intr-un castron si amesteca bine cu condimentele.
Bucata de pulpa de porc spalata,uscata unge-o cu untura condimentata.
Imbrac-o bine cu frunzele de varza.
Ia un vas ceramic ,care a stat plin cu apa 20 minute si pune pulpa in el.
Da vasul acoperit la cuptor pentru o ora....
Pentru inceput curatam usturoiul si il pisam.
Fleica se spala,sterge si subtiaza.
Fiecare bucata in parte se unge cu usturoi ,apoi se sareaza (cu sare din belsug)
Asezam bucatile de carne una peste alta intr-un castron pe care il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 24...
Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert).
Se pune in vasul de fiert.
Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper.
Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne.
Intre timp se curata si piseaza usturoiul.
Se face un mujde foarte...
Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.
Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.
Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.
Am...
Intr-o oala am pus capul de piept,foile de dafin,sare,piper,enibahar si zeama de varza cat sa depaseasca cu doua degete carnea.
Am lasat sa fiarba la foc moale pana se desprind oasele.
Se stinge focul si se lasa la racit.
Cand este caldut se scot oasele si se adauga usturoiul pisat....
Matele de oaie se pun in apa sa se desareze.
Cat matele stau in apa se prepara carnea.
Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie.
Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si vita.
Se adauga sarea,cimbru,piperul si o cana ,cam 250 ml.zeama de oase si usturoiul pisat.
Am...
Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza...
Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora.
Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici,...
Folosim o bucata de muschi de porc (cotletul fara os). Aceasta reteta este pentru o cantitate de 500 grame muschi.
Punem intr-o cratita cantitati egale de apa, vin alb si zeama de varza, astfel incit muschiul de porc sa fie acoperit cu aceasta compozitie (2 centimetri peste).
Condimentam cu...
Ruladă din carne de porc
Spală felica de porc, apoi o usuci cu șervețele absorbante. Cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit o feliezi pentru a fi cât mai subțire. Pune uleiul de masline, sarea, piperul și condimentele intr-un castron. Lasă-le 10 minute pentru a se întrepăturnde aromele....
Pulpa de porc in foi de varza
Pune untura intr-un castron si amesteca bine cu condimentele. Bucata de pulpa de porc spalata,uscata unge-o cu untura condimentata. Imbrac-o bine cu frunzele de varza. Ia un vas ceramic ,care a stat plin cu apa 20 minute si pune pulpa in el. Da vasul acoperit la cuptor pentru o ora....
Rulada aperitiv
Pentru inceput curatam usturoiul si il pisam. Fleica se spala,sterge si subtiaza. Fiecare bucata in parte se unge cu usturoi ,apoi se sareaza (cu sare din belsug) Asezam bucatile de carne una peste alta intr-un castron pe care il acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 24...
Kaiser de casa
Bucata de carne se taie in 2 sau 3 parti (dupa cat e vasul in care pui la fiert). Se pune in vasul de fiert. Adauga vin,apa,foile de dafin,sare si piper. Se fierbe la foc moale pana intra usor furculita in carne. Intre timp se curata si piseaza usturoiul. Se face un mujde foarte...
Muschi file de casa
Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g. Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate. Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente. Am...
Sunculita cu boia
Intr-o oala am pus capul de piept,foile de dafin,sare,piper,enibahar si zeama de varza cat sa depaseasca cu doua degete carnea. Am lasat sa fiarba la foc moale pana se desprind oasele. Se stinge focul si se lasa la racit. Cand este caldut se scot oasele si se adauga usturoiul pisat....
Carnati in mate de oaie
Matele de oaie se pun in apa sa se desareze. Cat matele stau in apa se prepara carnea. Eu am cumparat-o si mi-a tocat-o la macelarie. Am pus intr-un vas(lighean)carnea de oaie,porc si vita. Se adauga sarea,cimbru,piperul si o cana ,cam 250 ml.zeama de oase si usturoiul pisat. Am...
Sunca de curcan
Din ulei, mustar pasta, mustar boabe, sare piper si usturoi se mixeaza bine obtinandu-se o pasta fluida. Cu aceasta se freaca bine bucata de carne. Pieptul de curcan se subtiaza din cutit incat sa ramana ca o bucata de carne lunga. Eu l-am taiat pe lungimea pieptului. Se condimenteza...
Toba de casa pentru Craciun
Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora. Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici,...
Muşchi file făcut în casă
Folosim o bucata de muschi de porc (cotletul fara os). Aceasta reteta este pentru o cantitate de 500 grame muschi. Punem intr-o cratita cantitati egale de apa, vin alb si zeama de varza, astfel incit muschiul de porc sa fie acoperit cu aceasta compozitie (2 centimetri peste). Condimentam cu...