publicat la 20.03.2022
publicat la 20.03.2022
publicat la 17.03.2022
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Creveti cu paste colorate
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, lasandu-se pe foc 2-3 minute. Pune crevetii decorticati si amesteca usor timp de 5 minute. Adauga sucul de portocale si lasa pe foc 2-3 minute. Se adauga vinul si se fierbe pana la evaporarea vinului. Se sareaza dupa gust. Concomitent cu...
Fructe de mare
Fructele de mare se lasă la decongelat. Ia o cratiță 2l.și pune o o lingură de ulei,fructele de mare,zucul de portocală. Lasă la fiert 5 minute după ce incepe să clocotească. Stinge focul și poterivește de sare si piper. Serveste alături de garnitura dorită. Eu am...
Creveti picanti
Spala bine crevetii. Intr-un wook pune uleiul de masline. Adauga crevetii bine scursi. Lasa la foc iute 3-5 minute. Pune vinul si lasa la fiert pana la evaporarea vinului. Intre timp curata usturoiul si piseaza-l. Pune usturoiul peste creveti. Stinge focul si condimenteaza...
Fructe de mare cu sos de patrunjel
Intr-un wook se pune uleiul. Adauga fructele de mare pentru 4-5 minute,avand grija sa le amesteci ridicand wookul cu o miscare ferma a mainii. Pune vinul alb si lasa sa fierba pana la evaporarea vinulul,maxim 5 minute. Stinge focul,sareaza,pipareaza si adauga patrunjelul tocat...
Inele de calamar cu gnocchi si sos de iaurt
Inelele de calamar decongelate se prajesc in ulei. Gnocchi se pun la fiert in apa cu sare. Cat se fierb ,se pregateste sosul de iauurt. Usturoiul se curata,se piseaza cu sare dupa gust si se amesteca impreuna cu iaurtul si mararul tocat marunt. Dupa ce calamarul este prajit si...
Fructe de mare cu paste de orez
Pastele se pun la fiert in apa cu sare timp de 5-7 minute dupa ce dau in clocot. Punem pastele in strecuratoare si le lasam la scurs. Uleiul se pune la incins.In tigaia cu ulei se pune la calit usturoiul tocat marunt si patrunjelul spalat si tocat marunt. Dupa 5 minute se...
Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus
Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul. Intr-o tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul. Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute....
Creveti in sos de vin
Am folosit creveti congelati. Am pus crevetii la decongelat in apa rece ,circa 10-15 min.. I-am spalat ,apoi intr-un castron am pus crevetii,sare,piper,putin busuioc,oregano,vinul si uleiul. Au stat circa 10 min.la marinat. Intre timp am pus pe foc un wok. Intreaga compozitie am...
Calamar prajit
Am cumparat o punga de calamar congelat de 500g. Calamarul congelat l-am pus in strecuratoare la decongelat. Dupa decongelare l-am spalat si lasat la scurs. Pe un platou am presarat faina si sare.Pe acest platou am pus bucatile de calamar si deasupra am sarat si presarat faina. Intr-o...