Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a devenit translucida am adaugat ardeii grasi taiati cuburi.
Dupa 5...
FOI:
Cu ajutorul unui mixer se bat bine cele 6 oua dupa care se adauga lingurita cu esenta de vanilie. Migdalele se macina foarte fin si se adauga peste faina impreuna cu zaharul pudra si cele 20g de cacao. Se amesteca foarte bine dupa care se adauga usor peste ouale batute si se amesteca...
Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet am adaugat ouale pe rand. Cand s-au incorporat foarte bine, am adaugat praful de sare, esenta de vanilie si faina pusa lingura cu lingura peste compozitia de unt pana cand aceasta s-a...
Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine.
In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna...
Conopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor.
Intr-un vas teflonat se incalzeste uleiul de masline dupa care se adauga ceapa taiata julien si se caleste. Indicat ar fi pana se...
Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de Rama topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si laptele. In alt bol am amestecat ingredientele solide: faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao....
Puteti adauga scortisoara, cuisoare atat in aluatul de biscuiti cat si la sfarsit pe biscuiti. Rama mit butter este de 250g asa ca un pachet va fi de ajuns. Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba.
Se mixeaza margarina Rama mit butter cu zaharul pana cand acesta se dizolva aproximativ 50 %....
Am mixat ouale cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet, dupa care am adaugat ingredientele lichide astfel: uleiul turnat in fir subtire, laptele la fel si esenta de rom. Dupa ce s-a omogenizat bine, am adaugat ingredientele solide astfel: lingurita de bicarbonat, scortisoara, cuisoarele,...
Se amesteca 200g faina cu 2 oua, sarea si uleiul de masline. Dupa ce s-au incorporat bine cele 2 oua, se pune si al 3-lea ou, se amesteca si se adauga faina in ploaie pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine ca un aluat de paine mai tare. Se framanta pentru fix 15 minute timp...
Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu 100g de zahar pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat grisul in ploaie si am amestecat bine.
Intr-un bol am mixat bine albusurile pana cand au devenit o spuma foarte fina si tare, dupa care le-am incorporat foarte...
Incingeti intr-o oala mare uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Adaugati si celelalte legume curatate intregi sau taiate mai mic(la final vor fi date prin blender). Puneti sare si apa cat sa treaca de 4 degete peste ele. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ...
Daca doriti totusi sa faceti si o glazura de ciocolata, puneti doar 80 g de zahar in crema. Pentru glazura recomand 100 g ciocolata alba topita in 50 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida. Cum se prepara? Dupa ce smantana incepe sa fiarba, se adauga ciocolata si se topeste usor la foc...
Ingredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata, deoarece se va folosi si sucul acestora. Se pot pune mai multe fructe, eu doar atat am folosit...
Daca icrele sunt cumparate, atentie la sare deoarece comerciantii pun multa sare. Indicat ar fi sa nu mai adaugati deloc. Daca sunt proaspete direct din peste, se adauga 1/2 lingurita sare si se tin la rece pentru 1-2 zile. Se mai adauga in timpul prepararii in caz de este nevoie....
Se pun intr-un blender ingredientele dupa cum urmeaza: fasolea spalata bine si scursa, tot sucul de la lamaie, 1/2 legatura patrunjel tocat, 1 varf lingurita sare, 1 varf lingurita piper si 3 linguri ulei de masline. Se mixeaza timp de 2 minute dupa care compozitia obtinuta se transfera...
Daca nu sunteti fani mancarurilor picante, va recomand sa puneti mai putin praf de chilli.
Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 3 linguri de ulei. Se adauga salamul chorizo feliat subtire pana ce acesta isi schimba putin culoarea. Se adauga ardeiul taiat cuburi...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate ingredientele dupa care se adauga si faina cernuta. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca o...
Farfalle cu rosii, ardei si naut
Am pus o oala cu apa si sare la fiert dupa care am adaugat funditele si le-am preparat conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-un wok am adaugat cele 2 linguri cu ulei de floarea soarelui si ceapa tocata marunt. Cand a devenit translucida am adaugat ardeii grasi taiati cuburi. Dupa 5...
Tort "Opera"
FOI: Cu ajutorul unui mixer se bat bine cele 6 oua dupa care se adauga lingurita cu esenta de vanilie. Migdalele se macina foarte fin si se adauga peste faina impreuna cu zaharul pudra si cele 20g de cacao. Se amesteca foarte bine dupa care se adauga usor peste ouale batute si se amesteca...
Placintele cu dovleac
Intr-un bol am mixat la viteza mica zaharul impreuna cu untul taiat bucati. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet am adaugat ouale pe rand. Cand s-au incorporat foarte bine, am adaugat praful de sare, esenta de vanilie si faina pusa lingura cu lingura peste compozitia de unt pana cand aceasta s-a...
Paste cu ton, smantana si legume
Pastele se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa fierbere, se scurg, se stropesc cu 2 linguri cu ulei de masline si se amesteca bine. In timpul in care pastele fierb, se prepara sosul cu ton si smantana. Intr-o oala care nu prinde se adauga 2 linguri cu ulei de masline impreuna...
Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata
Conopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor. Intr-un vas teflonat se incalzeste uleiul de masline dupa care se adauga ceapa taiata julien si se caleste. Indicat ar fi pana se...
Mini prajituri festive cu ciocolata
Pentru blat am mixat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat esenta de rom si vanilie, urmate de Rama topita si turnata in fir subtire dupa care am adaugat si laptele. In alt bol am amestecat ingredientele solide: faina, praful de copt si cele 3 linguri de cacao....
Biscuiti pentru Craciun
Puteti adauga scortisoara, cuisoare atat in aluatul de biscuiti cat si la sfarsit pe biscuiti. Rama mit butter este de 250g asa ca un pachet va fi de ajuns. Acestea fiind spuse, sa trecem la treaba. Se mixeaza margarina Rama mit butter cu zaharul pana cand acesta se dizolva aproximativ 50 %....
Mini cupcakes cu visine si frosting de mascarpone
Am mixat ouale cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet, dupa care am adaugat ingredientele lichide astfel: uleiul turnat in fir subtire, laptele la fel si esenta de rom. Dupa ce s-a omogenizat bine, am adaugat ingredientele solide astfel: lingurita de bicarbonat, scortisoara, cuisoarele,...
Paste de casa cu pui si mozzarella
Se amesteca 200g faina cu 2 oua, sarea si uleiul de masline. Dupa ce s-au incorporat bine cele 2 oua, se pune si al 3-lea ou, se amesteca si se adauga faina in ploaie pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine ca un aluat de paine mai tare. Se framanta pentru fix 15 minute timp...
Budinca de gris cu lapte si cirese
Intr-un bol am amestecat galbenusurile cu 100g de zahar pana cand acesta s-a dizolvat. Am adaugat grisul in ploaie si am amestecat bine. Intr-un bol am mixat bine albusurile pana cand au devenit o spuma foarte fina si tare, dupa care le-am incorporat foarte...
Supa crema de legume
Incingeti intr-o oala mare uleiul si caliti ceapa tocata marunt. Adaugati si celelalte legume curatate intregi sau taiate mai mic(la final vor fi date prin blender). Puneti sare si apa cat sa treaca de 4 degete peste ele. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ...
Eclere cu vanilie
Daca doriti totusi sa faceti si o glazura de ciocolata, puneti doar 80 g de zahar in crema. Pentru glazura recomand 100 g ciocolata alba topita in 50 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida. Cum se prepara? Dupa ce smantana incepe sa fiarba, se adauga ciocolata si se topeste usor la foc...
Cheesecake cu zmeura
Ingredientele pentru crema si decor se prepara la rece. Deci indicat ar fi sa stea la rece cu 2-3 ore inainte de a le folosi. Zmeura se lasa la decongelat daca este congelata, deoarece se va folosi si sucul acestora. Se pot pune mai multe fructe, eu doar atat am folosit...
Salata de icre de crap
Daca icrele sunt cumparate, atentie la sare deoarece comerciantii pun multa sare. Indicat ar fi sa nu mai adaugati deloc. Daca sunt proaspete direct din peste, se adauga 1/2 lingurita sare si se tin la rece pentru 1-2 zile. Se mai adauga in timpul prepararii in caz de este nevoie....
Salata de ton cu fasole rosie
Se pun intr-un blender ingredientele dupa cum urmeaza: fasolea spalata bine si scursa, tot sucul de la lamaie, 1/2 legatura patrunjel tocat, 1 varf lingurita sare, 1 varf lingurita piper si 3 linguri ulei de masline. Se mixeaza timp de 2 minute dupa care compozitia obtinuta se transfera...
Tigaie picanta
Daca nu sunteti fani mancarurilor picante, va recomand sa puneti mai putin praf de chilli. Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 3 linguri de ulei. Se adauga salamul chorizo feliat subtire pana ce acesta isi schimba putin culoarea. Se adauga ardeiul taiat cuburi...
Reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se adauga branza de vaci, se amesteca bine toate ingredientele dupa care se adauga si faina cernuta. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca o...