Bucatardinpasiune

1

Bucataras
incepator

Constanta

Bucataras din 03.02.2013

RETETE35
PRIETENI105
Retete / Dulciuri

Apple Pie

In Dulciuri la 30 Ian 2014

Incepem cu umplutura. Spalam merele, le curatam si feliem in bucati a cate 1 cm. - 1,5 cm grosime. Peste feliile de mere adaugam zaharul, scortisoara, praful de sare si zeama de lamaie, apoi asteptam ca acestea sa-si lase sucul, cam 2 ore sau mai mult. Intre timp...

Tort cu spuma de fructe de padure

In Torturi la 19 Ian 2014

Incepem cu prepararea blatului. Astfel, mixam untul aflat la temperatura camerei, cu zaharul, extractul de vanilie, adaugand pe rand si cele doua oua. Continuam mixarea incorporand treptat faina amestecata cu praful de copt. Coacem blatul intr-o tava cu peretii detasabili (eu am folosit una...

Chocolate banana cake

In Prajituri la 4 Ian 2014

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon. Astfel,...

Muffins cu mix de tarate si goji

In Prajituri la 13 Noi 2013

Intr-un bol am batut cele patru oua. In acestea am incorporat toate celelalte ingrediente. Am amestecat bine, pana cand acestea s-au omogenizat complet. Cu ajutorul unei linguri am umplut formele de briose cam trei sferturi. Vor rezulta 10 briose delicioase. Am introdus tava in cuptorul incins...

Chec in trei culori

In Dulciuri la 30 Aug 2013

Incepem cu prepararea primului blat. Astfel, mixam galbenusurile cu zaharul pana capata consitenta unei creme, apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Continuam mixarea si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de lamaie rasa ( nu uitati sa spalati foarte bine...

Brownies

In Prajituri la 31 Iul 2013

Taiem cubulete mici toata ciciolata. Separam 150 gr. din ea si o topim la bain-marie alaturi de untul taiat cubulete. Dupa ce acestea s-au topit, le omogenizam cu ajutorul unei spatule si incorporam treptat zaharul, sarea, faina, cacaua, ouale,  iar la final restul de ciocolata...

Tarta crema de vanilie si capsune

In Prajituri la 20 Mai 2013

Blatul:  Se amesteca faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, ouale si untul rece taiat cubulete. Se poate folosi un robot de bucatarie pentru o mixare mai rapida, insa eu am folosit mainile. Trebuie sa ne miscam foarte repede, pentru ca untul sa nu se incalzeasca de la temperatura...

Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

In Dulciuri la 2 Mai 2013

Decongelam fructele de padure si le pasam usor cu o furculita, astfel incat sa ramana si fructe intregi. Mascarponele se mixeaza cu frisca lichida, iar galbenusurile cu zaharul. Apoi turnam mixul de galbenusuri si zahar, peste cel de mascarpone si frisca si mai mixam putin. Incorporam cu...

Nutella French Toast Sandwiches

In Dulciuri la 13 Mar 2013

Am decupat cu ajutorul unui pahar cercuri din feliile de paine, eliminand astfel coaja. Pe 8 felii am adaugat cate o lingurita de Nutella rece, de la frigider. Apoi, am presat usor celelate felii de paine deasupra celor cu ciocolata si am batut cele doua oua, impreuna cu laptele si esenta...

Baklava

In Prajituri la 14 Feb 2013

In primul rand, trebuie sa mentionez ca toate ingredientle trebuie sa fie la temperatura camerei, asa ca nu uitati sa scoateti totul de la frigider cu vreo 2 ore inainte de a va apuca de treaba. Incepem cu pregatirea  aluatului. Astfel, am pus intr-un bol cele doua oua, iaurtul, laptele,...

Chec aromat cu banane

In Prajituri la 8 Feb 2013

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara. Pasam bananele si  le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate....

Prajitura dulce-acrisoara cu mousse de lamaie

In Prajituri la 6 Feb 2013

Tapetam o tava cu diametrul 28 cm.  cu hartie de copt si aprindem cuptorul pentru a fi cald atunci cand intoducem blatul. Mixam cele patru oua cu zaharul si coaja de lamaie. Cand zaharul s-a topit adaugam putin cate putin faina si praful de copt continuand mixarea la viteza minima....

Tarta cu struguri

In Prajituri la 5 Feb 2013

Pentru blat , strivim biscuitii, fie in robot, fie ii asezam intr-un prosop de bumbac, peste care trecem o sticla  apasand pe ea cu forta. Topim untul si il turnam impreuna cu esenta de vanilie peste biscuitii striviti. Omogenizam ingredientele si asezam blatul intr-o tava cu peretii...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 3 Feb 2013

Pentru primul blat, taiem untul rece cubulete, apoi il amestecam cu faina, zaharul si oul. Framantam rapid pana untul s-a topit si s-au omogenizat toate ingredientele. Formam o bila din aluat, o infasuram in folie de plastic si o lasam la frigider pentru o jumatate de ora. Spalam prunele si le...

Muffins cu dovleac

In Prajituri la 3 Feb 2013

Spalam dovleacul. Cel folosit de mine a a vut cam 1,5 kg. L-am curat de seminte si apoi l-am feliat. Am curatat jumatate din felii de coaja si le-am introdus in cuptor (celelalte felii le-am copt presarate cu scortisoara si nuci, rezultand astfel o alta gustare sanatoasa si bineinteles -...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 06.04.2014

Fajitas

publicat la 30.01.2014

Apple Pie

publicat la 19.01.2014

Tort cu spuma de fructe de padure

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]