Bucataras

8

Bucataras
suprem

Bucuresti

Bucataras din 19.07.2008

RETETE1125
PRIETENI
Retete / Dulciuri

Briose cu morcov si cereale crocante Nestlé Fitness

In Dulciuri la 16 Dec 2015

1. Spala si curata 3 morcovi si un mar si pune-le deoparte. 2. Intr-un bol de salata amesteca 90g de unt topit, 80g de zahar brun, ½ de lingurita de scortisoara si un praf de sare pana se omogenizeaza compozitia. Adauga zeama de la o portocala, 3 oua, 150g de faina, 50g de faina de...

Fursecuri cu cereale integrale Nestlé Fitness si nuci pecan

In Dulciuri la 15 Dec 2015

1. Amesteca 40g de margarina vegetala, 80g de ulei de cocos si 90g de zahar integral. Adauga 180g de faina, 1 lingurita de praf de copt, ½ banana si amesteca din nou. Mai adauga 1 ou (sau 3 linguri de lapte din plante) pana se obtine o compozitie moale. 2. Adauga 15g de nuci pecan...

Reteta germana: Mar in foietaj

In Dulciuri la 29 Sep 2014

Vezi aici cum se prepara aluatul:  http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-65306.html Preparare mar in aluat Se intinde aluatul foietaj sub forma unei foi subtiri si se taie fisii inguste (1 cm). Se decojeste marul si se inveleste intr-o fasie de aluat. Se unge cu...

Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon

In Prajituri la 17 Mai 2014

Este foarte simplu şi rapid: amesteci într-un bol mai mare cu un mixer sau cu un tel ouăle cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie, brânza de vaci, crema de brânză şi untul tăiat bucăţele. Adaugi făina şi grişul şi amesteci bine. Ungi o forma de...

Clătite cu cremă de brânză şi dulceaţă

In Dulciuri la 17 Mai 2014

Pui făina într-o oală, adaugi ouăle, zahărul vanilat şi sarea, apoi torni lapte sau apă minerală. Amesteci cu un tel până când se omogenizează conţinutul. Dozezi laptele / apa minerală astfel încât aluatul să fie de consistenţa smântânii...

Prajitura cu crema de branza si capsuni

In Prajituri la 4 Mai 2014

Crema de branza Delaco se bate bine cu zaharul pudra. Se adauga iaurturile si se mixeaza usor. Gelatina hidratata cu apa rece se topeste in baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga in compozitia de branza si iaurt. Se bate frisca si se amesteca in compozitie. La final se...

Placintele cu branza crema

In Prajituri la 17 Mar 2014

 Am lasat aluatul la dezghetat. Intr-un castron am amestecat branzeturile cu ouale, zaharul, stafidele si esenta de rom. Am taiat patrate de aluat, iar in mijlocul fiecaruia am pus cate o lingura de branza. Pentru ca branza este usoara ca o crema am impachetat imediat placintelele,...

Sabayon pasional cu capsune si foite de migdale

In Dulciuri la 22 Dec 2013

Se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o spuma alba. Se pun intr-un recipient care merge la bain-marie. Se adauga faina, apoi spumantul si se amesteca in continuu. Se ia de pe foc cand amestecul spumeaza si are o buna consistenta.   Se monteaza in boluri, se adauga jumatati...

Crema mascarpone cu cafea

In Prajituri la 2 Dec 2013

Am pregatit un bol in care am pus crema mascarpone, mierea de albine, smantana si le-am amestecat pana s-au omogenizat bine. Am pregatit o cafea espresso si dupa ce s-a racit putin am turnat-o peste crema si am incorporat-o.  Am pisat cateva migdale cu sucitorul, nu foarte fin....

Clatite cu branza "Ceva fin" si piersici

In Prajituri la 31 Mai 2013

Ouale se pun intr-un bol impreuna cu sarea, se mixeaza si se adauga faina. Se amesteca bine. Se toarna pe rand laptele, apa minerala si uleiul, cate putin, pana se omogenizeaza compozitia de clatite. Se pune o tigaie la incins la foc potrivit si se unge cu o picatura de ulei. Se toarna...

Prajitura cu iaurt si capsuni

In Prajituri la 22 Mai 2013

Gelatina si toarna peste 100 ml. apa rece si se lasa timp de 10 minute la inmuiat.Apoi se pune la incalzit pe baie de apa amestecand incet pana la dizolvarea totala. Frisca lichida se bate cu mixerul.Cand incepe sa se omogenizeze se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca....

Chec rece cu biscuiti si ciocolata

In Prajituri la 28 Apr 2013

 Puneti apa la fiert cu zaharul si asteptati pina se dizolva iar siropul se leaga bine. Oprit focul si incorporati ciocolata rupta bucati. Dupa ce s-a topit adaugati margarina si laptele praf amestecind energic pentru a nu se forma cocoloase. La final adaugati esenta de rom. Intindeti un...

Fursecuri cu crema de mascarpone si capsuni

In Prajituri la 26 Apr 2013

Am amestecat crema mascarpone cu smantana si zaharul brun. Am spalat capsunile si le-am taiat felii, apoi am pus capsunile in crema. Am asezat pe un platou 3 fursecuri. Fiecare fursec l-am uns cu crema cu capsuni, dupa care l-am acoperit cu un alt biscuit. Am pudrat fursecurile cu zahar...

Tarte cu Ceva fin si dulceata de mure

In Prajituri la 12 Apr 2013

Puneti crema de branza intr-un bol si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati 1-2 linguri de dulceata de mure, amestecati usor. Puneti cate o lingura plina de crema in fiecare coaja de tarta. Turnati putina zeama de la dulceata si decorati cu cateva mure.

Reteta de Inghetata de banane si curry pregatita de Nico Lontras in finala

In Dulciuri la 12 Feb 2013

 Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de...

Pere cu gorgonzola si vin

In Dulciuri la 7 Mar 2012

Fierbeti intr-o cratita vinul, zaharul, coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoarele. Adaugati perele intregi, curatate de coaja. Cand perele se inmoaie, luati-le din cratita, indepartati cu grija cotoarele. Lasati vinul pe foc pana cand obtineti un sos gros. Amestecati gorgonzola,...

Terine cu gorgonzola , smochine si nuci

In Dulciuri la 7 Mar 2012

Inmuiati smochinele in vinul de Marsala. Aranjati  hartie de copt intr-o tava,  in care puneti un strat de gorgonzola gros de 1 cm, un strat de smochine taiate felii, un strat de ricotta si la final un strat de nuci. Continuati sa aranjati straturi, pana ce umpleti tava....

Tort Prison Break

In Torturi la 4 Mai 2009

Blatul: Bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana ce acesta se topeste. Adauga faina cernuta si amestecata cu praful de copt, imbogateste cu aromele de coaja de lamaie si portocala si-i gata de copt. Poti incorpora cacao, daca preferi (in cazul asta se mai scoate din faina)....

Tarta cu fructe a la Anisoara

In Prajituri la 4 Mai 2009

Inainte de a prepara acest aluat e necesar ca toate produsele sa fie foarte reci. intr-un vas se amesteca cu o lingura de lemn foarte minutios untul cu zaharul pudra, se adauga cite putin ouale , care au fost batute in alt vas cu sare , vanilina si faina cernuta in prealabil. Aceste componente se...

Tort Castel

In Torturi la 4 Mai 2009

Blatul din 15 oua+15 linguri de zahar+15 linguri de faina+cca 2 pliculete de praf de copt+ esenta de vanilie la fiole. Am batut 1 litru de frisca Hulala si am lasat-o deoparte. Pentru  Crema am dizolvat 10 gr de gelatina din plic de la dr..Q in  50 ml de apa rece. Am batut 3...

Melci cu rahat si miere

In Dulciuri la 1 Mai 2009

Trei galbenusuri se amesteca bine cu 100 gr margarina topita si racita. Se adauga zaharul pudra si 100 ml lapte, apoi faina amestecata cu pliculetele de garant. Se framanta bine adaugand si restul de lapte. Se lasa la dospit pentru 15-20 de minute. Folosesc pentru prima data garantul pentru...

Iepurasi coconasi de Pasti

In Dulciuri la 1 Mai 2009

In mijlocul gramajoarei de faina facem o scobitura. Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar si 2 de lapte. Apoi turnam in scobitura si amestecam cu putina faina, acoperim cu un servet si lasam 10 minute la loc cald sa creasca. Adaugam treptat restul de lapte, zaharul, untul la temperatura...

Chec cu banane si migdale

In Prajituri la 1 Mai 2009

Incalzim cuptorul la 160 C. Pregatim tava, preferabil din teflon sa nu se prinda prajitura sau o tapetam cu hartie de copt.Amestecam bananele, ouale batute, untul, iaurtul si zaharul pana se omogenizeaza. Amestecam faina si praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, si apoi trei sferturi din...

Prajitura Dana cu kiwi

In Prajituri la 1 Mai 2009

Se curata merele , se taie in 4 bucati si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt, peste mere presaranduse zaharul si zaharul vanilat, apoi margarina taiata fulgisori. Se introduce la cuptor la 180 grade, cuptorul gata incalzit. La blat, se amesteca albusurile cu 6 linguri de apa si se...

Palarioare cu mere

In Prajituri la 1 Mai 2009

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit. Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de...

Prajitura Danutz

In Prajituri la 1 Mai 2009

Se bate frisca lichida pana se intareste dupa care se adauga branza mascarpone si zaharul si se mai bat pana se formeaza o crema consistenta. Fructele se decongeleaza si se pun pe foc impreuna cu zaharul si amidonul cateva minute pana se ingroasa putin. Se aseaza foaia de prajitura in tava...

Chec cu cacao

In Prajituri la 1 Mai 2009

Albusurile se freaca cu zaharul, adaugat treptat, pana devin foarte tari, iar galbenusurile cu ulei. Apoi se amesteca toate ingredientele, adaugate treptat. Se toarna jumatate de compozitie in 2 tavi, iar in cealalta jumatate se adauga cacao dupa care se toarna si aceasta in cele 2 tavi. Se pun...

Rulada cu banane

In Prajituri la 30 Apr 2009

Se separa albusul de galbenus, se presara cu un praf de sare, si se bate spuma, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat si se bate in continuare pana nu mai cade din vas. Se adauga galbenusurile pe rand amestecand de jos in sus, apoi se adauga faina treptat continuand amestecarea de jos...

Chec alb/negru

In Prajituri la 30 Apr 2009

Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare). Crema: 3 plicuri praf de budinca, se...

Tort cu pepene galben a la Adela

In Torturi la 30 Apr 2009

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilinat si rom; se paseaza pulpa de pepene pastrata si se inglobeaza; se dizola...

Afisate 241 - 270 din 307 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.

 
 
 
Retete preferate
Oua in chifle

Voturi:46

Tarta Suprema

Voturi:23

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]