Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos
Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde...
Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza.
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti.
Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare.
Scurgem castravetii si ii...
Indepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat.
Frecam razaturile de varza cu putina sare si piper, in vase separate.
Spalam mararul verde, il tocam si il amestecam cu varza alba. Adaugam si...
Spalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare.
Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur, trebuie sa-i indepartam si semintele.
Noi am avut un dovlecel crud.
Presaram sare si piper peste...
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele.
Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa.
Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie....
Se pregateste mai intai ceapa rosie care trebuie sa stea cam 30 de minute la macerat.
Se curata ceapa, se clateste si se toaca in fasii.
Se pune intr-un vas cu capac si se amesteca bine cu putina sare, ulei si otet.
Se lasa asa la macerat cam 30 de minute, timp in care se mai...
Mai intai se prajeste in putin ulei, baconul afumat taiat in fasii.
Apoi se pune la scurs intr-o sita si se lasa la racit.
Se fierbe apa cu putina sare si putin piper alb, macinat si se adauga peste cuscus.
Se acopera cu un capac si se lasa la hidratat.
Din cand in cand se mai...
Pregatim mai intai ceapa care trebuie sa stea la marinat macar 2-3 ore.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori, apoi o punem intr-o caserola cu capac.
Presaram sare peste ea si turnam otet atat cat sa fie acoperita.
O dam la rece, dar o mai amestecam din cand in cand, agitand...
Vinetele coapte si curatate se lasa la scurs.
La fel si ardeii copti si curatati se lasa la scurs.
Pe un blat de lemn, se toaca ceapa rosie cat de marunt, apoi se pun vinete peste ea si se maruntesc bine cu ajutorul tocatorului de vinete, din lemn.
Ardeii se taie mai intai in fasii, apoi...
Se pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata.
Se lasa sa fiarba pana se patrunde bine, apoi se scurge de apa si se lasa la racit.
Intre timp,...
Se indeparteaza prima foaie de la varza, se taie varza in bucati mai mici atat cat sa incapa in spatiul de taiere al aparatului Salad Chef.
Rosiile se feliaza in patru si li se indeparteaza cotoarele.
Castravetii se taie in sferturi si ardeii in jumatati.
Toate ingredientele se adauga,...
Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie.
Se amesteca bine pana cand se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza icrele adaugand cate putin gris si cate putin ulei, dar si zeama de lamaie, pana cand isi maresc...
Se coc vinetele, se pun intr-un vas si se presara sare peste ele apoi se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se curata vinetele sub jet de apa rece.
Se lasa intr-o sita la scurs.
Se toaca ceapa solzisori, apoi se aseaza vinetele peste ea, pe tocator si se toaca impreuna...
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii.
Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar.
Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau fund de lemn si se presara sare grunjoasa peste ei pentru a se curata mai usor.
Se lasa la racit...
Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos
Cum se prepara Salata de ciuperci cu piept de pui si maioneza, un aperitiv spornic si gustos Mai intai punem pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Cand se formeaza spuma o indepartam, apoi adaugam 1-2 foi de dafin si cateva boabe de piper. Lasam pieptul de pui sa fiarba pana cand se patrunde...
Salata de legume cu maioneza
Mai intai pregatim toate ingredientele pentru salata de legume cu maioneza. Spalam bine cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie bine acoperiti. Curatam morcovii, ii spalam, ii taiem in bucati mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Scurgem castravetii si ii...
Salata duo de varza cu morcovi si telina
Indepartam primele foi de la varza alba si de la cea rosie, indepartam cotoarele, apoi dam pe razatoare cele doua jumatati de varza, dar separat. Frecam razaturile de varza cu putina sare si piper, in vase separate. Spalam mararul verde, il tocam si il amestecam cu varza alba. Adaugam si...
Salata de dovlecel cu sos de iaurt si usturoi
Spalam bine dovlecelul, ii indepartam cotorul si il dam pe razatoarea mare. Nu este nevoie sa curatam coaja decat daca este deteriorata, sau daca dovlecelul este mai matur. Daca este matur, trebuie sa-i indepartam si semintele. Noi am avut un dovlecel crud. Presaram sare si piper peste...
Salata de icre cu ceapa
Mai intai inmuiem painea in lapte, apoi o scurgem bine presand-o in maini si o amestecam cu icrele. Incepem sa picuram ulei si mixam amstecul de icre cu miez de paine pana capata consistenta cremoasa. Adaugam zeama de la 1/2 lamaie si picuram in continuare ulei, mixand la treapta medie....
Salata de cartofi cu ceapa rosie
Se pregateste mai intai ceapa rosie care trebuie sa stea cam 30 de minute la macerat. Se curata ceapa, se clateste si se toaca in fasii. Se pune intr-un vas cu capac si se amesteca bine cu putina sare, ulei si otet. Se lasa asa la macerat cam 30 de minute, timp in care se mai...
Salata de cuscus cu legume si bacon afumat
Mai intai se prajeste in putin ulei, baconul afumat taiat in fasii. Apoi se pune la scurs intr-o sita si se lasa la racit. Se fierbe apa cu putina sare si putin piper alb, macinat si se adauga peste cuscus. Se acopera cu un capac si se lasa la hidratat. Din cand in cand se mai...
Salata combinata
Pregatim mai intai ceapa care trebuie sa stea la marinat macar 2-3 ore. Curatam ceapa, o spalam si o tocam solzisori, apoi o punem intr-o caserola cu capac. Presaram sare peste ea si turnam otet atat cat sa fie acoperita. O dam la rece, dar o mai amestecam din cand in cand, agitand...
Salata de vinete cu ardei copti
Vinetele coapte si curatate se lasa la scurs. La fel si ardeii copti si curatati se lasa la scurs. Pe un blat de lemn, se toaca ceapa rosie cat de marunt, apoi se pun vinete peste ea si se maruntesc bine cu ajutorul tocatorului de vinete, din lemn. Ardeii se taie mai intai in fasii, apoi...
Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi
Se pune un vas cu apa la fiert, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga o lingurita de sare, se amesteca pana la dizolvare, apoi se adauga fasolea verde, curatata de capete si bine spalata. Se lasa sa fiarba pana se patrunde bine, apoi se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp,...
Salata de vara
Se indeparteaza prima foaie de la varza, se taie varza in bucati mai mici atat cat sa incapa in spatiul de taiere al aparatului Salad Chef. Rosiile se feliaza in patru si li se indeparteaza cotoarele. Castravetii se taie in sferturi si ardeii in jumatati. Toate ingredientele se adauga,...
Salata de icre
Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se amesteca bine pana cand se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa sa se raceasca. Se mixeaza icrele adaugand cate putin gris si cate putin ulei, dar si zeama de lamaie, pana cand isi maresc...
Salata de vinete cu maioneza
Se coc vinetele, se pun intr-un vas si se presara sare peste ele apoi se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se curata vinetele sub jet de apa rece. Se lasa intr-o sita la scurs. Se toaca ceapa solzisori, apoi se aseaza vinetele peste ea, pe tocator si se toaca impreuna...
Salata de ardei copt
Se coc ardeii, in cazul meu pe aragaz, asezati pe un gratar deasupra flacarii. Ideal ar fi sa fie coptdi pe un gratar cu jar. Dupa ce se innegresc pe toate partile, se aseaza pe un platou sau fund de lemn si se presara sare grunjoasa peste ei pentru a se curata mai usor. Se lasa la racit...