vio_dreams

1

Bucataras
incepator

Galati

Bucataras din 21.06.2010

RETETE111
PRIETENI100
Retete

Placinta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2013

Punem intr-un bol faina, drojdia  si sarea. Adaugam mierea, laptele si uleiul si omogenizam. Rasturnam aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantam pana devine nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie rotunda si punem in tava. Lasam inca 10-15...

Porc dulce acrisor

In Porc la 17 Feb 2013

Taiem carnea de porc cubulete mici (eu am cumparat carne de porc pt gulas care era gata taiata). Punem carnea intr-un bol si punem peste ea 50 ml sos soia si 1 lingura sos worchester. Lasam 5-10 minute sa se marineze. Cat sta carnea la marinat pregatim orezul. Il spalam apoi il punem la...

Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

In Dulciuri la 17 Feb 2013

Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara. Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas...

Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

In Dulciuri la 14 Feb 2013

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana...

Budinca de gris cu fructe de padure

In Dulciuri la 12 Feb 2013

Fierbem laptele cu 100 gr zahar si cu grisul. Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca. Adaugam vanilia si galbenusurile. Batem spuma tare albusurile si le incorporam in compozitie. Ungem o tava de chec cu unt  si turnam jumatate din compozitia de gris....

Pizza Margherita

In Pizza la 12 Feb 2013

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina si omogenizam pana obtinem o maia pe care o punem la dospit .O lasam pana isi dubleaza volumul . Intr-un vas punem faina si sarea , facem o gaura in mijlocul ei si punem acolo maiaua. Turnam apa...

Biscuiti digestivi cu tarate de ovaz si goji

In Dulciuri la 12 Feb 2013

Amestecam faina intregrala, taratele de ovaz, zaharul brun, praful de copt si sarea. Adaugam peste ele untul topit  oul si coaja de lamaie si amestecam. Fructele goji le stropim cu zeama de lamaie si le lasam 1 minut apoi le adaugam la compozitie. Dam la frigider pentru cel putin...

Fantezie cu portocale

In Torturi la 8 Feb 2013

Batem ouale cu zaharul si cand compozitia devine incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini detasabile.  Cand s-au rumenit putin le scoatem si lasam sa se raceasca. Asezam un blat pe un platou, punem...

Panna Cotta cu jeleu de portocale

In Dulciuri la 8 Feb 2013

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba.  Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe...

File de somon cu piper rosu si lamaie

In Somon la 8 Feb 2013

Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama  de la jumatate de lamaie. Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita. Lasam 10 minute sa se patrunda toate aromele, punem deasupra doua...

Aripioare lipicioase

In Pui la 7 Feb 2013

Asezonam aripioarele cu condimentul pentru pui si le prajim, doar pe jumatate, pana se rumenesc usor. Punem mierea intr-un castron si o subtiem cu otetul balsamic. Adaugam berea, cateii de usturoi pisati, sarea, piperul, ghimbirul si sucul de portocale. Turnam amestecul rezultat in tigaie, peste...

Cuburi aperitiv cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Frecam untul moale impreuna cu crema de branza.  Adaugam telemeaua rasa, smantana si ardeiul tocat marunt si amestecam bine pana se omogenizeaza.Daca este cazul mai adaugam putina sare.  Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o amestecam in compozitie ...

Cuburi aperitiv cu crema de branza si somon

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2013

Intr-o tava de chec asezam o folie alimentara in asa fel incat sa imbrace in totalitate peretii laterali si asezati pe fund feliile de paine . Crema de branza se mixeaza impreuna cu smantana. Adaugam somonul afumat taiat cubulete mici si mararul tocat marunt. Asezonam cu sare de mare si...

Tort aperitiv din omleta

In Aperitive / Garnituri la 5 Feb 2013

Batem ouale  si adaugam cascavalul dat pe razatoare. Punem si ardeii capia taiati cubulete mai marisoare apoi asezonam cu sare si piper .Turnam compozitia in tava unsa cu unt  .  Dam la cuptor la foc mic . O lasam sa se raceasca in tava apoi o rasturnam cu grija sa nu se rupa ....

Tarta cu ciocolata

In Prajituri la 5 Feb 2013

Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt  si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si...

Salata de rucola cu pui, portocala si rodie

In Salate la 5 Feb 2013

Desfacem rodia si scoatem semintele. Portocala o decojim cu cutitul avand gria se eliminam pe cat posibil pielita alba. Zeama rezultata in urma acestei operatiuni o pastram pentru asezonarea salatei. Pieptul de pui il batem cu cioconul de snitele, in asezonam cu sare si piper si il punem pe...

Prajitura cu visine si ciocolata

In Prajituri la 5 Feb 2013

Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara samburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar  pana isi lasa toata zeama. Scurgem visinele si dam zeama deoparte. Turnam...

Rata cu ananas

In Rata la 4 Feb 2013

Crestam pieptul pe partea cu pielita in diagonala si il condimentam cu un amestec format din sare, piper, tarhon si rozmarin si o punem in tigaie cu pielita in jos. Nu puneti absolut deloc ulei fiindca isi va lasa suficient de multa grasime. Prajim rata in propria-i grasime cam cate 5 minute...

Pere umplute in foietaj

In Dulciuri la 4 Feb 2013

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele. Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele. Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le...

Tarta rustica cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2013

Din apa, margarina, faina ou si sare  framantam un aluat. Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Taiem ardeii fasii. Amestecam cu branza faramitata si ouale. Asezonam cu sare , piper si nucsoara dupa gust....

Tort cos cu trandafiri

In Torturi la 4 Feb 2013

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt . Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste . Batem untul pana se spumeaza apoi adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si...

Afisate 91 - 111 din 111 retete    

Postari recente

publicat la 19.10.2014

Tarta Tatin cu gutui

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]