publicat la 28.10.2024
publicat la 28.10.2024
publicat la 26.05.2024
Ești hiperactiv și determinat să valofirici fiecare clipă, chiar și pe alea în care ar trebui sa dormi. Fii cu băgare de seamă, dacă te duci la culcare atât de târziu şi te trezești atât de devreme, s-ar putea să te întalnești cu tine pe hol…!
Bucataras.ro
[email protected]
Clatite sarate - Reteta simpla pentru un aperitiv gustos
Cum se prepara Clatite sarate - Reteta simpla pentru un aperitiv gustos Amesteca faina, un praf de sare, piperul si laptele. Adauga o lingura de ulei si mixeaza pana obtii un aluat omogen. Toaca marunt mararul verde si pune-l in aluat, apoi adauga branzeturile rase. Amesteca bine...
Reteta de chec aperitiv mozaic
Iata cum se prepara Reteta de chec aperitiv mozaic Se mixeaza ouale cu sarea, adaugam smantana, salamul taiat bucati mici impreuna cu sunca de casa si ardeiul kapia si maslinele. Se adauga faina, bicarbonatul de sodiu si condimentele, cascavalul dat pe razatoarea mare, iar la final adaugam...
Reteta de briose sarate
Iata cum se prepara Reteta de briose sarate Pentru inceput baconul se taie si se prajeste. Se ia un castron in care se bat bine ouale cu mixerul. Peste ele se adauga o lingura de ulei si smantana. Se bate totul bine mai departe. Baconul prajit se toarna peste compozitia de oua, se...
Reteta de salata de cartofi cu ton
Iata cum se prepara Reteta de salata de cartofi cu ton Conserva de ton se pune la scurs in strecuratoare. Se fierb cartofii in coaja, iar separat se pun si 4 oua la fiert. Cand sunt fierte, cartofii se curata de coaja, la fel si ouale. Se taie rondele cartofii si ouale, se adauga peste...
Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari
Iata cum se prepara Reteta de pogaci ardelenesti cu jumari Pentru inceput intr-un bol se amesteca laptele caldut, zaharul si drojdia care se lasa putin ( 5 minute) sa se odihneasca. Intre timp se cerne faina. Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, se toarna intr-un castron peste...
Reteta de placinte cu faina fara gluten
Iata cum se prepara Reteta de placinte cu faina fara gluten Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se...
Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval
Iata cum se prepara Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval Se ia o tava normala de cuptor in care se pune hartie de copt.Se puna prima foaie de foietaj. SE aseaza uniform peste foietaj 200 gr felii de sunca . Peste sunca se aseaza 200 gr cascaval feliat. Peste cascavalul feliat se...
Aperitiv rulada din pasta de mici cu branza
Se rade branza telemea intr-un vas, se amesteca cu untul, galbenusurile de ou, piper si putina sare daca este cazul si branza nu este foarte sarata. Se amesteca foarte bine sa se omogenizele toate ingredientele. Pasta de mici de mai framanta putin pentru a se lega mai bine apoi se...
Aperitiv chec sarat
Ceapa se curata de coaja, apoi se taie marunt si se pune la calit in putin ulei ( 2 linguri) cu un varf de sare. Se caleste pana devine moale si dulce si sticloasa. Ea va da checului o aroma minunata. Pana cand ceapa se raceste, ne taiem restul de ingrediente ( sunca, ardeii, maslinele si...
Placinta cu branza de burduf, urda, marar si ceapa verde
Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile. Dupa ce foile de...
Aperitiv saratele Papucei
Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca...
Branza topita
Se amesteca branza cu toate ingredientele si se lasa la temperatura camerei pentru 2-3 ore. Bicarbonatul va lucra si isi va schimba consistenta. Se pune un vas cu fundul dublu sau pe baie de abur ( este optiunea fiecaruia ce metoda alege) la foc si se amesteca in ea in continuu timp...
Aperitiv vafe
Se amesteca toate si se pune aparatul de vafe sa se incalzesca. Im momentul cand sunt calde, se ia cu un polonic sau cu o lingura din compozitie si se toarna in forma. Se inchide aparatul si se coc 2-3 minute. Se servesc goale ca atare sau presarate pe ele cat sunt inca calde, cu...
Aperitiv oua umplute cu pate de ton
Ouale se pun la fiert in apa rece cu o lingurita de sare si o lingura de otet pentru 10 minute, apoi se lasa la racit si se decojesc. Se taie fiecare ou in doua si se scoate albusul care se amesteca cu pateul de ton si se condimenteaza daca mai este cazul dupa gust cu sare si piper. Cu aceasta...
Aperitiv chec in foietaj
Tava de chec se unge cu ulei sau se pune hartie de copt, apoi se intinde in ea aluatul de foietaj, presand bine pe margini si se pune la rece pana se prepara compoztia. Intr-un vas, ouale se bat bine cu piper si cu baza pentru mancaruri, apoi se adauga cascavalul ras si ceapa taiata inele si...
Aperitiv saratele cu seminte si telemea
Se cerne faina si se amesteca cu sarea, apoi se pun semintele de in macinate si de susan nemacinate. Se adauga untul sau margarina care se topeste si se amesteca impreuna cu faina pana se formeaza un aluat nisipos. Se adauga si galbenusurile de ou impreuna cu smantana pana se formeaza un aluat...
Aperitiv pogaci cu jumari
Jumarile rezultate dupa topirea osanzei se macina prin masina de tocat carne care se amesteca cu jumatate (500 grame) din cantitatea de faina. Compozitia se imparte in 3 parti. Cealalta jumatate din faina se cerne intr-un castron. Se face o gaura in mijlocul fainii in care se adauga ouale,...
Aperitiv bruschete a la Ailin
Rosiile se spala si se taie cuburi. Peste rosii se rade usturoiul, se adauga sarea, oregano si uleiul. Compozitia rezultata se lasa sa stea la macerat pana ce se pregateste painea. Intre timp se rade si cascavalul pe razatoarea cu gaurile mici. Feliile de paine se pun pe o tava ( buna de...
Aperitiv crochete de cartofi si branza telemea
Se spala cartofii si se pun in apa cu sare la fiert. Radem branza pe razatoarea cea mare. Cand cartofii au fiert, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Radem de asemenea si cartofii pe razatoarea cea mare, apoi se adauga branza, 3 oua, patrunjelul tocat marunt, sare, piper dupa...
Aperitiv placinte cu faina fara gluten cu branza si marar
Se pune faina intr-un castron, se face un locas in care se adauga maiaua facuta din laptele caldut si drojdie. Se amesteca oul cu untura la temperatura camerei si se toarna peste maia, se adauga si sarea si se amesteca pana se formeaza un aluat omogen si mai moale. Se lasa jumatate de ora sa...
Aperitiv ardei umpluti cu pasta de branza de vaci si chimen
Se amesteca branza de vaci cu untul lasat la temperatura camerei,cu mixerul pana devine o pasta fina. Se razuie ceapa pe razatoarea cu gauri mici, se adauga boiaua, chimenul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Ardeii se spala si se scot cotoarele. Se taie in doua, iar cu pasta...
Aperitiv oua umplute
Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa. Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul...
Aperitiv placinta intinsa, cu branza
Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei facandu-se o gaura in care se adauga apa, sarea si otetul pana se formeaza aluatul elastic care se imparte in 2-3 bucati si se unge deasupra cu ulei sau untura ( sunt mai fragede) si se lasa sa intre in ele grasimea unsa. Apoi se trece la...
Aperitiv ciuperci umplute
Se pun ciupercile intr-o tava, in palarie punandu-se putina sare si unt pentru a se inmuia . Cotoarele se toaca si se calesc cu sare in putin unt. Se da pe razatoare branza, se amesteca cu cotoarele pana devine ca o pasta ( cotoarele calite daca se doreste o pasta mai fina se pot da pe...
Aperitiv placinte Bihorene
Peste o lingura de sare se toarna apa calduta pentru a se dizolva sarea, dupa care se pune faina, cat sa iasa un aluat mai moale decat cel de paine sau de cozonac ce se framanta bine fara a ne nelinisti ca aluatul se prinde de mana. Dupa ce se framanta bine, se infaineaza mana si se scoate...
Placinta cu branza, marar si ceapa
Dizolva drojdia intr-un bol cu apa calda. Adauga 2 linguri ulei de masline si 3-4 linguri de faina. Amesteca bine cu un tel si lasa asa 2-3 minute. Pune restul de faina intr-un bol larg si formeaza in mijlocul ei o gaura. Acolo vei turna amestecul cu drojdie. Amesteca incet cu o lingura...