publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
O plimbare cu rolele pe piatra cubică îţi va astâmpăra setea de sporturi extreme. Faptul că tot restul zilei vei trepida fără pauză devine un avantaj pentru rudele tale apropiate, care te vor folosi pe post de fotoliu pentru masaj.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de somon
Bucatile de peste se spala si se curata, se pun intr-o bucata de tifon curata, se aduna capetele tifonului si se pun in apa care a dat in clocot pt ciorba, dar in asa fel incit capetele sa ne ramina afara. Lasam pe foc 10 minte, scoatem tifonul cu bucatile de somon, le lasam sa se raceasca, iar...
Ciorba de ied cu macris
Daca fosolositi cap la ciorba acesta trebuie spalat foarte bine. Carnea pentru ciorba spalata si portionata o punem cu apa la fiert, avind grija sa nu umpleti oala pt a avea loc sa puneti si celelalte pt ciorba. Cind incepe sa fiarba spumati ciorba de mai multe ori, pina devine limpede. Adaugati...
Ciorba taraneasca de cartofi noi
Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele sa se fiarba aproximativ 40 minute. Cind sunt fierte legumele adaugam cartofii noi spalati, curatati...
Ciorba de rata
Rata curatata si spalata o transam, pieptul si pulpele le dam deoparte pt felul doi, iar din restul facem ciorba.Fiind rata de tzara este mai grasa, are o grasime galbena ca aurul si atunci am mai indepartat din grasimea de pe rata pe care am topit-o si o voi folosi la alte mincaruri. Punem...
Ciorba de vacuta
Spalam bine carnea,a mea a vut si putin os, am taiat oasele separat si le-am lasat cu putina carne, iar restul de carne am taiat-o bucati. Am pus carnea la fiert cu apa in oala pt ciorba, iar cind fierbe si spuma se ridica la suprafata o luam cu o spumiera. Repetam de mai multe ori, pina cind...
Ciorba acra de pui
Carnea o punem in oala de ciorba impreuna cu aproximativ 3 litri apa, depinde cita ciorba vreti sa faceti, le punem pe foc, iar cind aproape da in clocot luam spuma formata deasupra. Cind supa este limpede si nu mai are spuma punem toate legumele taiate ca pt ciorba. Cind carnea si legumele sunt...
Ciorba de loboda
Intr-o oala pt ciorba punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pina devine sticloasa, adaugam apio taiat feliute, morcovii si radacina de patrunjel taiate ca pt ciorba, rosiile curatate de coaja si taiate cuburi mari. Punem 2-3 linguri supa si lasam pe foc mic 5 minute....
Ciorba acra taraneasca
Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde daca este congelata. Cind legumele si carnea au fiert suficient ca sa fie fierte, adaugam fasolea,...
Ciorba usoara de legume
Daca avem supa de pui atunci o folosim pe aceea , daca nu punem grasime de pui la foc si o lasam sa fiarba 30 minute. Intre timp taiem toate legumele ca pt ciorba si le calim in putin ulei de masline pina acestea s-au inmuiat. Dupa ce am limpezit supa de pui adaugam legumele calite, le mai...
Ciorba de salata
Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se caleasca putin sa se inmoaie legumele. Adaugam o cana de apa (eu am avut supa de pui) si lasam pe foc...