Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.
Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri...
Spalam putin piciorul de porc.
Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine.
Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte.
A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva...
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucatele potrivite si subtirele.
Le condimentam cu sare, piper si le lasam 10 minute deoparte.
Oul il batem spuma cu putina sare, piper si mararul uscat.
Intr-un bolisor amestecam pesmetul cu boiaua de ardei, praful de usturoi,...
Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute. Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate...
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si tocat marunt.
In acest amestec punem bucatile de pui si le lasam la...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele.
Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete.
Carnatul il taiem rondele.
Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat.
Adaugam...
Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie.
Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele.
Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de...
Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute.
Spalam ficatul bine si il tinem 5...
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3 minute la foc potrivit, adaugam ciupercile apoi ardeiul kapia. Acoperim totul cu o cana de apa. Rosiile...
Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Kaizerul il taiem fasii pe lung.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem bucatile de kaizer si le rumenim usor.
Adaugam ceapa, o lasam 2 minute la...
Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite.
Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cartofii ii curatam,...
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele.
Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor.
Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza.
Curatam ceapa si o...
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il facem rondele.
Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu...
Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare.
Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam...
Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne. Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa. Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si...
Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa...
Frigaruile:
Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat. Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire....
Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit.
Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda.
Toate organele le trecem prin masina de tocat.
Ceapa verde o curatam, o...
Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute.
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o...
Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea si o rumenim putin pe ambele parti, timp in care ne pregatim legumele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele....
Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie. Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore. Dupa acest timp le asezam...
Cotletul:
Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam.
Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper.
Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la...
Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore.
Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei,...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Rosiile le facem cubulete.
Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta, incinsa, si le rumenim pe ambele parti.
Punem 1/2 cana cu apa si cand clocoteste dam drumul la ciuperci...
Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem...
Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele.
Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le facem feliute.
Intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim carnea pe ambele...
Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie,...
Spalam ciupercile si le taiem feliute.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins.
Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile.
Le acoperim cu apa si lasam sa scada la foc potrivit.
Spre final adaugam pasta de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si...
Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului.
Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita.
Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat.
Pe o farfurie punem faina alba....
Sarmale cu curcan si varza murata in cuib
Varza o punem la desarat in apa calduta. Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore. Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri...
Picior de porc cu sos de hrean si smantana
Spalam putin piciorul de porc. Intr-un vas mai larg punem vinul, sare, putin piper macinat, 1 lingurita boia de ardei dulce, cimbrul uscat si le amestecam bine. Punem piciorul in acest amestec, il acoperim si il dam la rece peste noapte. A doua zi punem piciorul intr-o oala cu apa, cateva...
Pui Nuggets
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si il taiem bucatele potrivite si subtirele. Le condimentam cu sare, piper si le lasam 10 minute deoparte. Oul il batem spuma cu putina sare, piper si mararul uscat. Intr-un bolisor amestecam pesmetul cu boiaua de ardei, praful de usturoi,...
Carnati traditionali de porc
Carnea o spalam, o taiem cuburi apoi o trecem prin masina de tocat. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-o cratita mai mare punem carnea tocata, usturoiul pisat, sarea, piper dupa gust, boiaua de ardei dulce si iute. Le amestecam bine si dam carnea cam 1 ora la frigider ca ia gust din toate...
Quesadilla cu pui
Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua de ardei, usturoiul curatat si tocat marunt. In acest amestec punem bucatile de pui si le lasam la...
Mazare cu carnati
Curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime apoi rondele. Ardeiul kapia il curatam de seminte apoi il facem cubulete. Carnatul il taiem rondele. Intr-o tigaie mai mare sau intr-o cratita incingem uleiul si rumenim usor bucatile de carnat. Adaugam...
Copanele marinate la cuptor
Copanelele le parlim pe flacara de puf, le spalam apoi le tamponam cu un servet de bucatarie. Intr-un bol amestecam mustarul, ketchup-ul, pasta de rosii, sare, piper, oregano, boiaua de ardei dulce, foaia de dafin rupta bucatele. Omogenizam toate acestea, apoi subtiem cu vinul si zeama de...
Rosii umplute cu ficat la Multicooker
Spalam rosiile, le taiem capacul, scobim miezul cu o lingurita si le punem pe un tocator cu gura in jos sa se mai scurga de zeama. Curatam ceapa si o tocam marunt. Incingem intr-o tigaie uleiul, punem ceapa, 3-4 linguri de apa si o inabusim 3-4 minute. Spalam ficatul bine si il tinem 5...
Cotlet cu ciuperci la cuptor
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il fasii. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa 2-3 minute la foc potrivit, adaugam ciupercile apoi ardeiul kapia. Acoperim totul cu o cana de apa. Rosiile...
Mancare de ficatei cu kaizer
Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Kaizerul il taiem fasii pe lung. Intr-o tigaie incingem uleiul, punem bucatile de kaizer si le rumenim usor. Adaugam ceapa, o lasam 2 minute la...
Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida
Cum se prepara Piept de pui cu cartofi la tigaie reteta gustoasa si rapida Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem fasii pe lung. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Cartofii ii curatam,...
Piept de pui cu sote de ghebe
Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol amestecam uleiul, vinul, sarea, piperul, boiaua de ardei dulce,...
Dovlecei si ardei umpluti cu sos de rosii
Spalam ardeii, le scotem capacele ( dar le pastram) si ii scuturam da toate semintele. Dovleceii ii decojim, ii taiem in doua sau trei bucati (depinde cat sunt de mari) sa aiba cam aceeasi marime ca si a ardeilor. Ii scobim in interior cu o lingurita dar le lasam o baza. Curatam ceapa si o...
Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii
Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem rondele. Rosiile le decojim apoi le taiem cubulete. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, sotand puiul impreuna cu...
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci
Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. Cand sunt gata ii scurgem si ii lasam sa se racoreasca putin. Curatam ceapa si o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il tamponam...
Tocanita de porc cu ceapa
Pulpa de porc o spalam, o tamponam cu un servet si o taiem bucatele potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Intr-o cratita incingem uleiul si dam drumul bucatilor de carne. Le rumenim pe ambele parti apoi acoperim bine cu apa. Cu paleta strangem spuma formata, punem un capac si...
Musaca cu dovlecei
Spalam dovleceii, ii taiem felii potrivit de groase, ii asezam pe un platou si ii presaram cu sare. Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele. Ceapa uscata o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa...
Frigarui de pui cu sote de mazare
Frigaruile: Mai intai marinam carnea sa prinda din toate aromele. Intr-un bol amestecam mustarul, uleiul, vinul, otetul balsamic, boiaua de ardei, busuioc si cimbru uscat. Amestecam bine, punem sare si piper dupa gust, apoi usturoiul pisat. Incorporam toate pana devin ca o pasta mai subtire....
Drob de ied cu cabanos
Organele de ied le spalam bine sub jetul de apa, apoi le punem intr-o oala cu apa la fiert. Dupa ce s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam la racorit. Limba trebuie curata de pielita ce o are cat este inca calda. Toate organele le trecem prin masina de tocat. Ceapa verde o curatam, o...
Gulas unguresc cu cartofi noi
Muschiul de porc il spalam, il tamponam cu un servet si il taiem bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. Ardeiul il curatam de seminte si il facem cubulete. Decojim morcovul, il taiem in doua pe lungime si il facem feliute. Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam carnea si o...
Tocanita din cotlet de porc cu ceapa verde si rosii
Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea si o rumenim putin pe ambele parti, timp in care ne pregatim legumele. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele....
Coaste de ied in sos de rosii la cuptor
Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda. Curatam usturoiul si il pisam. Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie. Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore. Dupa acest timp le asezam...
Cotlet marinat la gratar si garnitura de cartofi cu malai
Cotletul: Spalam feliile de cotlet, le tamponam cu un servet si le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol pregatim marinata: curatam usturoiul si il pisam. Punem mustarul, mierea, usturoiul si le frecam cu uleiul, sare si piper. Adaugam boiaua dulce, cimbrul, busuiocul si la...
Pulpe de ied la cuptor
Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita pregatim baitul astfel: punem vinul, zeama de lamaie, oregano, cimbrul, morcovul maruntit, boiaua de ardei,...
Cotlet de porc cu ciuperci si rosii in sos de vin
Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le facem cubulete. Spalam cotletele, le tamponam cu un servet si le punem intr-o tigaie antiaderanta, incinsa, si le rumenim pe ambele parti. Punem 1/2 cana cu apa si cand clocoteste dam drumul la ciuperci...
Copanele de pui cu cartofi in sos de mustar
Copanelele le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie. Cartofii ii curatam , ii spalam si ii taiem in 3 felii pe lungime. Ungem un vas termorezistent cu ulei, punem o canita cu apa, asezam feliile de cartofi si le condimentam cu sare, piper si putin oregano uscat. Peste cartofi punem...
Ciulama cu pui si ciuperci
Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le facem feliute. Intr-o tigaie incingem uleiul si rumenim carnea pe ambele...
Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj
Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie,...
Piept de pui cu ciuperci gratinat
Spalam ciupercile si le taiem feliute. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins. Punem ceapa la inabusit, apoi ciupercile. Le acoperim cu apa si lasam sa scada la foc potrivit. Spre final adaugam pasta de rosii, vinul, sare si piper dupa gust si...
Creier pane
Creierul il spalam bine, il lasam in apa rece cam 1 ora, insa o mai schimbam o data dupa jumatatea timpului. Il scurgem de apa si il lasam cam 10 minute intr-o sita. Ouale le batem spuma cu sare, piper, boiaua de ardei, praful de usturoi si patrunjelul uscat. Pe o farfurie punem faina alba....