publicat la 02.12.2024
publicat la 16.11.2024
publicat la 30.09.2024
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Salata greceasca
Frunzele de salata verde, spalate si scurse bine de apa, le rupeti bucati. Castravetele il curatati de coaja, il taiati rondele. Rosia o taiati felii, dar indepartati cotorul. Ardeiul galben curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi mai mari. Telemeaua o faceti cuburi. Pe un platou...
Desert rulada cu ciocolata si cafea
Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul si mixati pana se formeaza o bezea ferma. Incorporati galbenuruile, uleiul si cafeaua. Cerneti faina cu praful de copt si cacaoa. Le incorporati treptat si amestecati cu o paleta de silicon, cu miscari...
Pachetele cu pui si mozzarella
Aluatul: Cerneti faina. Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati smantana, sare si putina faina. Incepeti si amestecati cu mana. Turnati faina treptat, pana o terminati si aluatul devine omogen. Il inveliti in folie, il dati 20 de minute la rece. Umplutura: Pieptul de pui il...
Oua posate cu legume si somon afumat
Rosia o decojiti de pielita, o taiati cuburi. Ardeiul kapia curatat de cotor si seminte, il taiati patratele. Intr-o tigaie puneti uleiul de masline, adaugati legumele taiate. Le innabusiti 2-3 minute la foc mic, apoi puneti 5-6 linguri de apa. Presarati sare piper si oregano....
Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Intr-o cratita puneti apa cu sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, dati drumul pastelor. Le fierbeti 5-7 minute, amestecati din cand in cand. Cand sunt gata, le scurgeti bine de apa. In acest timp pregatiti sosul. Ceapa verde o taiati rondele. Morcovul descojit il dati pe...
Desert tort cu caise, fistic si iaurt
Blatul: Maruntiti fisticul in blender, dar nu il faceti pudra. Separati ouale. Bateti albusurile cu un praf de sara pana devin spuma. Adaugati zaharul, mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste bezea si amestecati. Puneti apa minerala si vanilia....
Chiftelute in sos de smantana si mustar
Chiftelele: Ceapa curatata o tocati marunt. Patrunjelul verde il tocati. Painea o treceti prin apa, o scurgeti bine si o faramitati. Intr-un bol amestecati carnea, ceapa, painea, patrunjelul si oul. Condimentati totul cu sare, piper si boia de ardei dulce. Tapetati cu hartie de copt o tava....
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilie
Blatul: Separati ouale. Mixati spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma, apoi puneti zeama de lamaie. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, vanilia si le incorporati peste bezea. Adaugati si laptele batut, amestecati. Faina cernuta cu...
Sandwich-uri gratinate cu oua si cascaval
Castravetii murati ii taiati feliute. Ardeiul kapia il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Cascavalul si mozzarella le dati pe razatoarea mare, le amestecati. Puneti hartie de copt intr-o tava. Asezati 6 felii de paine. Presarati putina branza rasa peste ele. Asezati cate doua...
Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde
Aluatul: Daca aveti un mixer de framantat, ar fi bine sa il folositi, pentru ca aluatul este fierbinte si este mai greu de framantat cu mana. Daca nu aveti, va ajutati de o paleta, pana puneti si apa rece si se mai racoreste aluatul. Cerneti faina intr-un vas, presarati sare. Turnati apa...
Desert gogosi
Cerneti faina intr-un bol. Faceti in mijloc o gaura, puneti drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 lingurita zahar. Amestecati usor si lasati sa creasca 10 minute drojdia. Adaugati ouale, zaharul, coaja rasa de lamaie si sarea peste faina, fara sa atingeti drojdia. Incepeti si framantati. Turnati...
Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese
Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati usor. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati treptat, amestecand cu o paleta de...
Desert prajitura cu cirese, crema de vanilie si oreo cu menta
Blatul: Spalati ciresele, indepartati coditele si samburii. Le rupeti in jumatate. Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Incorporati zaharul, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Amestecati galbenusurie cu uleiul, le incorporati in bezea. Adaugati iaurtul,...
Mancare de pui cu masline si rosii
Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete. Rosiile decojite le pasati in blender. Incingeti uleiul de masline intr-o cratita. Puneti bucatile de...
Nectar de capsuni
Mai intai pregatiti sticlutele de 330 ml. Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs. Spalati bine capsunile, cu apa rece. Le lasati la scurs putin, intr-o sita. Indepartati coditele cu frunze si le taiati in sferturi. Intr-o oala mai mare, turnati apa. Adaugati...
Desert tort cu iaurt si capsuni
Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenurile, apoi iaurtul, uleiul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati treptat, amestecand usor cu o paleta de silicon....
Aperitiv placinta cu ciuperci si branzeturi
Aluatul: Frecati drojdia cu o lingurita de zahar, adaugati 3 linguri lapte caldut, 1 lingura faina si amestecati. Lasati sa dospeasca 10 minute. Topiti untul. Faina o cerneti intr-un bol. Adaugati oul, drojdia si amestecati, Presarati sare, turnati lapte si framantati. Incorporati...
Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime
Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa. Adaugati galbenusurile, uleiul, iaurtul si vanilia. Cerneti faina cu praful de copt, le incorporati si pe...
Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan
Puneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei micuti ii lasati intregi. Puneti hartie de copt intr-o tava, asezati cartofii. Presarati sare, piper,...
Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare
Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati. Adaugati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, praful de copt si mai mixati cateva secunde. Faina...
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, uleiul si zeama de lamaie. Cerneti faina cu praful de copt, le adaugati peste oua, amestecati usor cu...
Desert tarta cu capsuni
Aluatul : Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, smantana, un praf de sare si indulcitorul. Amestecati usor cu mana, apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina cernuta. Framantati putin, puneti si restul de faina. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Rupeti cam un...
Desert tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure
Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa clocoteaca 2-3 minute. Amidonul il dizolvati cu 3-4 linguri apa rece, il turnati peste fructe si amestecati...
Salata cu oua de prepelita
Salata o spalati si o puneti la scurs intr-o sita. Intr-o cratita cu apa, puneti ouale de prepelita la fiert. Le fierbeti sa fie tari, cam 5 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteaca. Le scoateti in apa rece, iar dupa 1-2 minute le decojiti si le taiati pe jumatate. Rosiile cherry, le...
Desert pasca cu branza si vanilie
Aluatul: Drojdia o amestecati cu 4-5 linguri lapte caldut. Intr-un bol cerneti faina. Adaugati drojdia dizolvata, oul, smantana si amestecati. Puneti indulcitorul, un praf de sare si vanilia. Incorporati laptele treptat si framantati pana obtineti un aluat omogen. La final turnati untul topit si...
Desert tort cu crema caramel si zmeura
Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti faina cu cacao si praful de copt. Le adaugati si pe aceastea, amestecati usor cu o paleta de silicon....
Cotlet de porc cu sos de mustar
Spalati cotletul, il stergeti bine cu niste servetele. Usturoiul curatat, il pisati. Intr-un bol amestecati toate condimentele cu usturoiul. Ungeti cotletul cu ulei, apoi il masati cu amestecaul de condimente pe toate partile. Il asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Morcovul curatat il...
Chifle pufoase
Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul. Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul si sare. Incepeti si framantati. Turnati laptele treptat si framantati pana este incorporat. Adaugati...
Desert prajitura tavalita de post
Blatul: Intr-un bol puneti apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Amestecati putin. Cerneti faina, o adaugati peste lichide. Puneti praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul si amestecati bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. La final incorporati nuca de cocos. Tapetati cu...
Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc
Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare. Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs. Apoi ii stoarceti si intre maini. Ceapa verde o curatati si o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline. Cand s-a incins, adaugati ceapa...