Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde, il tocam marunt, indepartand cozile. Intr-un bol amestecam cartofii cu morcovul, apoi punem faina si...
Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final adaugam...
Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la...
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare bucata.
Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim la foc potrivit bucatile de dovlecel, pe...
Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam...
Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime.
Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator.
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri.
Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o...
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un...
Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata.
Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si...
Toate ingredientele trebuiesc scoase inainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. Untul, untura, zaharul le mixam spuma, adaugam oul. Incorporam coaja rasa de portocala, praful de copt, ness-ul, sarea. Cernem faina, o punem treptat, amestecam cu o paleta pana se intareaste putin...
Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor. Condimentam cu sare, piper, busuiocul...
Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam. Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie. Luam niste...
Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea. Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat. Framantam pana obtinem un aluat...
Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii.
Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim. Lasam sa fiarba la foc potrivit...
Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus. Curatam cartofii, ii taiem...
Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de...
Preparare Reteta delicioasa de negresa cu nuca, cacao si glazura de ciocolata
Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu praful de...
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie. Punem o lingura de ulei, asezam o bucata de peste si o ungem bine cu uleiul de pe hartie. Presaram...
Foietajul il dezghetam la temperatura camerei. Conserva de vita, casul, cascavalul le taiem bucatele, aproximativ egale, ca niste cuburi. Maslinele le taiem in jumatati, pe lungime. Presaram faina pe masa de lucru, asezam aluatul si il mai intindem putin cu sucitorul. Il taiem patrate egale. Pe...
Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.
Untul il topim. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam untul topit, apoi iaurtul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam. Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri...
Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura. Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat...
Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de...
Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3...
Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem...
Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat.
Blatul:
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de...
Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie....
Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.
Presaram...
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume.
Mozzarella o taiem fasii, o asezam in vas, iar peste, spargem ouale si le dam drumul incet. Le...
Blatul:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta. Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile...
Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu...
Briose cu cartofi, porumb si tofu
Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde, il tocam marunt, indepartand cozile. Intr-un bol amestecam cartofii cu morcovul, apoi punem faina si...
Negresa cu branza de vaci
Blatul: Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un ibric cu laptele, cacaoa, pana se topeste ciocolata. Luam ibricul de pe foc, lasam sa se raceasca. Untul il mixam spuma cu zaharul. Punem amestecul de ciocolata rece peste unt, apoi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. La final adaugam...
Limoncello
Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie. Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie. Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul. Inchidem ermetic borcanul si lasam la...
Turnulete cu dovlecel, rosii si tofu
Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il taiem felii potrivit de groase. Le presaram cu sare, le lasam asa 15-20 de minute, apoi cu servestele de bucatarie stergem zeama lasata de pe fiecare bucata. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei. Rumenim la foc potrivit bucatile de dovlecel, pe...
Prajitura cu ganache de ciocolata si crema de branza
Blatul: Galbenusurile le mixam zaharul. Incorporam apa, faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Le adaugam peste compozitia de galbenusuri, le amestecam usor cu o paleta, iar la final punem esenta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam...
Dovlecei umpluti cu naut si rosii
Spalam dovleceii, ii curatam de coaja, ii taiem in doua pe lungime. Scobim miezul cu o lingurita, presaram sare in interior si ii punem cu gura in jos pe un tocator. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il taiem fasii subtiri. Ardeiul rosu il taiem bucati potrivite, rosia o...
Chifle cu mac si cascaval
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea. Adaugam drojdia, amestecam cu mana, punem circa 100 ml lapte caldut. Incepem sa framantam, incorporam macul si cascavalul, pe care il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Mai adaugam lapte, framantam pana obtinem un...
Foi de napolitana cu crema de rahat si de biscuiti
Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata. Crema de biscuiti: Biscuitii ii macinam. Intr-un ibric punem apa cu zaharul, le transferam pe foc si...
Biscuiti cu ness si crema de alune
Toate ingredientele trebuiesc scoase inainte de folosire, pentru a fi la temperatura camerei. Untul, untura, zaharul le mixam spuma, adaugam oul. Incorporam coaja rasa de portocala, praful de copt, ness-ul, sarea. Cernem faina, o punem treptat, amestecam cu o paleta pana se intareaste putin...
Oua cu legume la tigaie
Spalam ceapa si o taiem rondele. Ardeiul rosu si galben il taiem fasii lunguiete, rosiile le taiem cuburi. Incingem uleiul intr-o tigaie. Adaugam ceapa, ardeii, le inabusim 2-3 minute. Punem 1/2 cana cu apa, cand incepe sa clocoteasca, dam drumul rosiilor. Condimentam cu sare, piper, busuiocul...
Briose cu ciocolata si crema mascarpone
Briosele: Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Incorporam uleiul treptat, apoi iaurtul. Cernem faina si cacaoa. Adaugam in compozitia de mai sus cacaoa, praful de copt si faina, treptat, mixam. Ciocolata o dam in blender, o incorporam in compozitie impreuna cu esenta de vanilie. Luam niste...
Cornuri cu branza si marar
Aluatul: Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva. Laptele il punem pe foc sa fie caldut, iar iaurtul la temperatura camerei. Intr-un bol cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, oul, iaurtul si sarea. Incepem sa amestecam cu mana, adaugam laptele treptat. Framantam pana obtinem un aluat...
Ciulama cu ciuperci si mazare
Curatam ceapa si o tocam marunt. Mazarea o scurgem de zeama, o spalam cu apa rece, ciupercile le spalam si le taiem felii. Intr-o cratita incingem uleiul, innabusim ceapa 2 minute. Adaugam ciupercile, le lasam 2 minute pe foc, apoi punem apa cat sa le acoperim. Lasam sa fiarba la foc potrivit...
Ciorba de perisoare cu cartofi
Ardeiul rosu si galben, il curatam de seminte, il taiem cubulete. Decojim morcovul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Taiem rondele ceapa verde, patrunjelul il tocam marunt. Intr-o oala punem circa 4 litri de apa, o punem pe foc cu legumele pregatite mai sus. Curatam cartofii, ii taiem...
Rulada cu crema de lamaie si branza
Blatul: Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma. Praful de copt il amestecam cu faina, le incorporam peste albusuri, impreuna cu esenta de vanilie, cu ajutorul unei palete de silicon. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de...
Reteta delicioasa de negresa cu nuca, cacao si glazura de ciocolata
Preparare Reteta delicioasa de negresa cu nuca, cacao si glazura de ciocolata Untul, de la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana devine spuma. Incorporam galbenusurile, apoi cacaoa, nuca macinata, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem faina, o amestecam cu praful de...
File de pangasius in hartie pergament
Spalam bucatile de peste, le tamponam cu servetele de bucatarie pentru a le usca. Usturoiul il curatam, il taiem pe jumatate, rosiile le spalam si le taiem jumatati. Luam prima bucata de hartie. Punem o lingura de ulei, asezam o bucata de peste si o ungem bine cu uleiul de pe hartie. Presaram...
Pateuri cu cas si conserva de vita
Foietajul il dezghetam la temperatura camerei. Conserva de vita, casul, cascavalul le taiem bucatele, aproximativ egale, ca niste cuburi. Maslinele le taiem in jumatati, pe lungime. Presaram faina pe masa de lucru, asezam aluatul si il mai intindem putin cu sucitorul. Il taiem patrate egale. Pe...
Chec cu lamaie si ciocolata
Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra. Adaugam untul topit, apoi iaurtul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam. Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri...
Gulas cu afumatura si cartofi
Spalam bucatile de gulas si costita, le tamponam cu un servetel. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim, il facem cubulete, ardeiul il facem bucatele. Incingem uleiul intr-o cratita, rumenim bucatile de carne, inclusiv afumatura. Adaugam legumele, le innabusim 3-4 minute, apoi punem apa cat...
Impletituri pufoase cu lapte
Frecam drojdia cu zaharul pana la dizolvare. Punem o lingura faina, 2-3 linguri lapte caldut, amestecam bine si lasam drojdia la odihnit 10-15 minute. Cernem faina intr-un bol, presaram sarea, apoi adaugam drojdia. Framantam usor, turnam lapte caldut putin cate putin. Incorporam uleiul, mai...
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie. Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged. Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de...
Chec din carne tocata cu morcov
Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3...
Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella
Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul nu trebuie sa fie foarte, foarte cremos. Kaizerul il taiem fasii. Ceapa verde o curatam, o taiem...
Prajitura cu branza, frisca si capsuni
Mai intai scoatem capsunile din congelator si le lasam la dezghetat. Blatul: Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugam zaharul, mixam pana devin spuma, apoi incorporam esenta de vanilie, praful de copt si faina, dar cu o paleta de silicon. Tapetam cu hartie de...
Ciorba de manzat
Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici. Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase. Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie....
Saratele cu mix de branzeturi
Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat. Presaram...
Mic dejun cu oua si mozzarella
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume. Mozzarella o taiem fasii, o asezam in vas, iar peste, spargem ouale si le dam drumul incet. Le...
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba
Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul, apoi laptele. Incorporam praful de copt, esenta de rom, faina, iar la finala cacaoa cernuta. Peste compozitia de galbenusuri punem albusurile...
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii
Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu...