Sirop de catina cu miere

de laura_n in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 15623 vizualizari

 

Explozie de vitamina C, asa s-ar putea traduce catina.
Contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten (mai mult decat are morcovul), dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
In fiecare toamna fac suc de catina, nu lipseste si il consumam in ceai sau cu apa sau asa simplu, cate o lingurita pe zi.
Costa foarte putin, dar e de milioane!

 

INGREDIENTE

  • 1 k fructe catina
  • 200 gr miere albine (cine doreste poate sa o faca si mai dulce)
  • 200 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de catina cu miere:

Spalam catina sub jet de apa si o punem intr-o strecuratoare. O mai curatam de diverse chestii care mai raman printre ea, precum crengute, frunze .

O bagam la storcatorul de fructe care si separa semintele si o stoarcem. Eu fac aceasta operatiune de doua ori; deci dupa ce am stors-o o data,mai pun fructele iar la stors.

Torn sucul obtinut intr-o sticla si adaug mierea si apa. Acopar sticla cu capacul si agit foarte bine continutul. Fac chestia asta cam doua zile de vreo 3 ori pe zi ca sa se topeasca si sa amestece bine mierea.

O depozitez la frigider cu capacul pus dar neinfiletat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de catina cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de catina