Sarmale traditionale

de DianaTrucmel in Porc, 1 Dec 2018 | 3803 vizualizari

COMENTARII (20)

madi_marin 1

03.12.2018, 17:55

Se stie deja ca sarmalele sunt preferatele mele Oua nu am pus niciodata in compozitie

diaconta 1

03.12.2018, 18:35

Imi plac mult sarmalele nici noi nu punem ou in sarmale

MotanLaOale 1

03.12.2018, 18:49

Alea "traditionale" nu au ou.

vasimur 1

03.12.2018, 18:51

diaconta 1

03.12.2018, 18:55

Motanel,am inteles ca sunt unele zone ale tarii in care se pune ou.Cred ca pentru ei sunt traditionale asa

RODIMUR 1

03.12.2018, 19:27

La noi în casă, soțul meu face sarmale (eu le fac pe acelea de post). El este din Ardeal/Maramureș și întotdeauna pune un ou la sarmale. La atâta carne câtă pune de obicei, nici nu se simte un ou... Arată bine sarmalele tale!

mihaelar63 1

03.12.2018, 20:13

Super, arata sarmalutele

mihaelar63 1

03.12.2018, 20:15

Rodica , pana am intrat pe aici , eu nu am auzit de ou in sarmale . Poate trebuie sa intrebam pe domnul unde a intalnit prima data asemenea sarmale ?"D>

diaconta 1

03.12.2018, 20:26

Noi punem ou doar la ardei umpluti,ca sa se lege compozitia si sa nu iasa din ou,la sarmale nu am considerat necesar,acestea fiind invelite in frunza de varza

RODIMUR 1

03.12.2018, 20:30

Mihaela dragă, întreabă-l! Nu-i nici o problemă...Mie mi-e totuna, cu sau fără ou...Ba chiar s-ar putea ca oul să ajute și să facă sarmalele mai consistente. Un ou (sau două, cum sunt aici în rețetă) nu înseamnă nimic rău. Este dăunător? Ai întrebat-o și pe Diana Trucmel de ce pune ouă?

vasimur 1

03.12.2018, 20:57

Ce atâta supărare aici? Mihaela, mama mea obișnuia să pună un ou sau două, la sarmale (am și acum rețeta scrisă de mâna ei, Dumnezeu s-o ierte!), ca să lege, mai ales dacă era carnea mai grasă. Nici eu nu am auzit, de exemplu, până aici, de ciorbă de ardei umpluți, deși sunt din Ardeal, așa că aici pe site învățăm unii de la alții, ne informăm, ceea ce este foarte bine (doar vorbim adeseori despre reinterpretare de rețete!). Și în cele din urmă, fiecare face, la el acasă, cum îi place! Și mai și improvizăm, căci suntem inventivi, nu-i așa...?

diaconta 1

03.12.2018, 22:14

Vasi,nu era vorba de nici o suparare.E un subiect discutat de multe ori.Intotdeauna am sustinut ca fiecare da propria interpretare unei retete,in functie de propriile gusturi.Daca ne spunem o parere,nu inseamna ca o facem in deradere ori cu rautate.

diaconta 1

03.12.2018, 22:20

Noi,bucatarasii vechi ne cunoastem si nu ne suparam,dar nu as vrea sa o speriem pe Diana )))) doar rautatile gratuite sunt sanctionate pe site,altfel stim sa ne sprijinim si sa invatam unii de la ceilalti.Eu cel putin am invatat foarte multe pe site

vasimur 1

03.12.2018, 22:44

Claudia, exact asta am scris și eu! Fiecare scrie rețeta lui și nu o impune celorlalți pe a sa (că ”nu se pune ou”, de exemplu!) Și am intervenit tocmai ca să n-o timorăm pe Diana, mai ales că, așa cum am mai scris și eu pun ou în ardei umpluți (la fel ca tine) și uneori și la sarmale, când carnea este grasă. Deci rețeta asta există, este corectă și eu o apreciez și o încurajez în continuare pe Diana.

DianaTrucmel 1

03.12.2018, 22:48

Nu m-am speriat😂 Motivul oului in sarmale, este unul in primul rand de traditie, asa am primit reteta din familie, in modul acesta s-a transmis reteta, si un al doilea motiv este faptul ca la o carne mai ales mai grasa se leaga mult mai bine compozitia, dar oul este o optiune, nu este un element obligatoriu. Accept orice comentariu si sfat! ❤️🤗

diaconta 1

03.12.2018, 23:00

Ma bucur Diana ca ai inteles comentariile noastre te asteptam cu drag si cu alte retete,chiar daca o sa le dezbatem pe aici )))

DianaTrucmel 1

03.12.2018, 23:19

Astept sa comentam impreuna retetele😂🤗

mirela0911 1

04.12.2018, 08:51

Cu siguranta sunt gustoase!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:56

Foarte gustoase si arata super bine!

oanapl 1

30.12.2018, 16:19

Interesanta reteta! Desi nu am mai auzit pe nimeni care sa puna oua in sarmale, cred ca sunt delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotoroage - racituri din Banat