Je suis juste touché, ma chère amie ... pfiii, sa ajung eu sa fiu citata :"> ! Va multumesc ca ati avut incredere in sugestia mea. Si va apreciez mult-mult, nu numai pentru reteta propriu-zisa si prezentare, cat si pentru "curajul" de a incerca ceva cu totul diferit de obiceiurile noastre clasice culinare! Noi am mancat prima data salata de fructe "dreasa" cu ulei in perioada in care am stat in California (se facea des, caci era f cald si se gaseau fructe "exotice" proaspete din abundenta), dar ne-a trebuit vreo 1/2 de an, pana sa ne hotaram sa folosim "dressing"-ul mentionat. Inca o data si si !
Merci beaucoup, Navidad! J'aurai toujours le courage d'essayer une nouvelle recette, si je connais les ingredients et leurs goûts. Merci, encore une fois, de m'avoir si bien conseillée, chaque fois, et de m'avoir confié le secret de la meilleure salade de fruits!
Ah!... si "m-am tinut" sa remarc NEAPARAT in comentariul meu, uleiul de alune de padure! Imi imaginez cat este de delicioasa combitatia! Noi "invatand" reteta in California, unde se gasea si folosea ulei de seminte de struguri din belsug (datorita cultivarii extinse a vitei de vie), am ramas oarecum la "formula originara"; desi de multe ori am folosit si ulei simplu rafinat (de gatit), sau de nuca etc... important: fara gust pregnant propriu! Si in nici un caz, de masline! Macar aici, NU!
Da, Navidad! Și eu sunt împotriva folosirii fără sens a uleiului de măsline (atât de amar!) în rețete tradiționale. Uleiul de măsline are rostul lui, dar nu în bucate tradiționale românești și nici într-un caz în salatele de fructe!