Salata de dovlecei si bob

de vero_closca in Salate, 14 Iun 2010 | 6935 vizualizari

COMENTARII (5)

Julie 1

14.06.2010, 16:13

Si eu gatesc cu bob, imi place mult!

mihaelar63 1

30.06.2010, 01:29

vero , ce este bobul , boabele de fasole care nu s-au copt inca ?

vero_closca 1

30.06.2010, 16:19

mihaela,bobul este o planta asemanatoare cu fasolea!

vero_closca 1

30.06.2010, 16:23

De la bob (broad bean, féves, puffbohne) se consuma:

1/ frunzele foarte tinere, datorita continutului mare in vitaminele A, B, C, fie asa crude, presarate cu putina sare, ca salate, avand un gust usor acrisor, fie folosit in prepararea supelor, ciorbelor, piureuri, etc.

2/ pastaile tinere, inainte de a ajunge la maturitate, din care se prepara supe, ciorbe, sote-uri, ghiveciuri (cu sau fara carne), datorita continutului foarte bogat in fier si sulf.

3/ boabele verzi, o adevarata delicatesa, sunt folosite in salate, supe, piure-uri, mamaliga de bob si multe alte feluri de mancaruri.

4/ boabele uscate care sunt recoltate cand pastaile au ajuns la maturitate. Ele se pastreaza, consuma si se pregatesc la fel ca fasolea si mazarea uscata. Din acestea se poate prepara si surogat de cafea.

Consumul regulat al acestor seminte (boabe uscate) este recomandat datorita continutului mare in: proteine, hidrati de carbon, grasimi, celuloza, saruri minerale de: sodiu, potasiu, fosfor, calciu, fier, magneziu si vitaminele A, B1, B2, C etc.

Julie 1

30.06.2010, 19:39

Vero, e adevarat ce ai scris tu aici.Am citit si eu multe despre bob si numai lucruri bune!
PArtea cu frunzele insa.....nu prea e adevarata...nu sunt nici acrisoare si nici nu prea se pot manca. Am incercat eu! si au un gust...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata vitaminizanta