Primele mele pide cu seminte si branzeturi

de mihaelar63 in Piine, 2 Mar 2020 | 2723 vizualizari

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

02.03.2020, 13:50

Mi se par bune, judecând după ingrediente. Cică i se mai zice ”pizza turcească”...

mihaelar63 1

02.03.2020, 14:15

Rodica denumirea este controversata de pizza Se foloseste mai mult la noi .Piza este numai una si italiana Cea general agreeata este de pide . Asta stiu pentru ca am intrebat cel putin doi turci . Unul este brutar intalnit acum 20 ani ,celalat este un serios om de afaceri din zona . Chiar in emisiune se rostea cuvantul pide . In subtitrare apare tradus ca placinta

RODIMUR 1

02.03.2020, 14:18

Mihaela, știu că se numesc ”pide” și au această formă de bărcuță, dar așa le mai numește lumea... Noi, care stăm mai mult prin bucătărie, nu facem confuzie, în nici un caz...!

vasimur 1

02.03.2020, 14:21

mihaelar63 1

02.03.2020, 14:30

Imi place ca invatam mult unii de la altii . Chiar recent mi-am lamurit cu ajutorul tau, termenul si etimologia cuvantului ragu . Chiar am gasit retete interesante cu aceasta ocazie Multumesc

RODIMUR 1

02.03.2020, 14:38

Da, Mihaela și după cum scria ieri seară Katty, termenul se găsește și la italieni (deci și ei s-au inspirat...!) și pronunția chiar este identică...Rețetele, cuvintele... toate trec de la un popor la altul și așa ne îmbogățim spiritual...

Constelatialeu 1

02.03.2020, 15:01

Cand citesc pide, ma tot duc cu gandul la pilde, dar nu stiu de ce...

mirela0911 1

02.03.2020, 15:02

Cred ca-s super bune!

MotanLaOale 1

02.03.2020, 15:07

anca_rm 1

02.03.2020, 15:10

Foarte faine si bune , sunt bune cu orice umplutura

vasimur 1

02.03.2020, 15:21

Rahela Velicu 1

02.03.2020, 15:21

Gherca Daniela 1

02.03.2020, 16:10

Panacris 1

02.03.2020, 16:26

asta am făcut și eu aseară! Doar că nu le-am dat forma de pide

Rocsi 1

02.03.2020, 19:47

Adi 1

02.03.2020, 21:14

Bune!

dantes 1

09.03.2020, 10:29

deyutzky 1

15.03.2020, 02:08

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de susan si in