Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara
Bucura-te de fiecare muscatura si rasfata-ti simturile cu un desert cu adevarat regal.
Ingrediente pentru Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara:
Blat :
Bezea cu nuci :
Crema :
Sirop:
Decor :
Cum se prepara Desert Prajitura Regina Maria, Reteta Regala pentru un Deliciu Traditional si Eleganta Culinara:
Blat: mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand mereu, galbenusurile, uleiul treptat, iar la final faina. Omogenizam cu o spatula, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza bine.
Compozitia obtinuta o intindem in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mediu (180 de grade). Lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava.
Bezea de nuci: mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, iar la final nucile prajite si taiate amestecate cu faina. Intindem compozitia in aceeasi tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 10-15 minute, tot la 180 de grade. Lasam sa se raceasca.
Crema: mixam spuma galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam laptele, faina si pudra de cacao. Omogenizam cu un tel si punem pe aburi (5-10 minute) pana se ingroasa. Lasam crema sa se raceasca.
Untul ( 80-82 % grasime ) trebuie sa fie la temperatura camerei. Il mixam spuma , iar in el adaugam cate o lingura din crema de cacao racita, amestecand usor, pana incorporam toata crema.
Sirop: am fiert apa cu zaharul timp de 10 minute, am luat de pe foc si am adaugat esenta de rom.
Asamblare : blat insiropat -jumatate din crema- bezea cu nuci- restul de crema- decor cu ciocolata alba rasa.
Punem prajitura la frigider cateva ore inainte sa o taiem.
O adevarata incantare sunt si aceste retete: Prajitura de vis sau Prajitura Petre Roman
Va mai recomandam si Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara