Reteta de Prajitura cu morcov si mere, o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata
Aceasta este o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata, pregatita de noi mai ales in perioadele de post. Ingrediente putine, combinate usor, rezultand o prajitura foarte apreciata de familia mea, ce poate fi mai simplu de atat? Urmariti filmul pentru a afla toate detaliile. http://youtu.be/1YvrK1DH8Fc
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: morcov, mere, zahar, ulei, stafide, faina
Ingrediente pentru Reteta de Prajitura cu morcov si mere, o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata:
Cum se prepara Reteta de Prajitura cu morcov si mere, o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata:
Procedeul este foarte simplu, asa cum v-am obisnuit la retetele noastre, si anume:
Amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaug pe rand morcovul, marul, scortisoara, sucul de portocala, coaja rasa a acesteia, faina cernuta si amestecata cu praful de copt, la sfarsit stafidele si esenta de rom.
Pregatim o tava, nu prea mare (aprox 20x40 cm), o ungem cu ulei si o tapetam bine cu faina si turnam compozitia omogenizata bine. Tava merge in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu se arda, unde va petrece intre 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coapta.
Dupa coacerea prajiturii noastre parfumate, o lasati sa se raceasca bine inainte sa o portionati si sa o pudrati cu zahar. Trebuie sa recunosc, noi nu prea am rezistat sa nu taiem prajitura inca calda, poate voi sunteti mai cumpatati :)
Prajitura cu morcov si nuci este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi ;) O prajitura cu miros de sarbatori de iarna este Prajitura cu morcov si crema de branza
Va recomandam si reteta Briose cu morcov
1
Taiati prajitura dupa ce s-a racit.