Desert pandispan perfect

de LicutaMarin in Prajituri, 2 Iun 2011 | 98328 vizualizari

 

Nu stiu altii ce cred, dar pentru mine este cel mai tare pandispan pe care l-am facut vreodata. De aceasta data am renuntat la tava clasica de pandispan si l-am facut intr-o forma rotunda. Mai bine zis intr-o cratita rotunda, pe care am probat-o prima data si de care sunt foarte multumita.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 350 gr zahar
  • 300 gr faina
  • esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • un praf de sare
  • zahar pudra (pentru ornat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert pandispan perfect:

1. Se bat albusurile spuma cu sarea si treptat cu zaharul, timp de 20-25 minute.

2. Se adauga uleiul cate putin, amestecand usor cu lingura de jos in sus. Apoi se aduga galbenusurile unul cate unul, vanilia si faina cate putin, amestecand foarte incet. Din compozitia rezultata se opresc trei linguri pe care le amestecam cu cacaua.

3. Se unge forma cu unt si apoi se tapeteaza cu faina (sau direct cu hartie de copt), se toarna compozitia, peste care se adauga aluatul cu cacao si se da la cuptor timp de 45-50 minute la foc mic.

4. Dupa ce s-a copt (facem testul cu scobitoarea), oprim cuptorul si lasam forma inauntru cu usa intredeschisa inca 10 minute. Apoi il scoatem, il lasam putin sa se racoreasca, dupa care il punem pe un gratar metalic sa se raceasca de tot.

5. La final il pudram cu zahar pudra.

Este un delicios pandispan cu invelis crocant si usor de facut. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Forma pe care am folosit-o este de 24 cm. Daca folositi o tava obisnuita (dreptunghiulara), ar trebui sa micsorati cantitatile sa nu curga compozitia in cuptor sau sa folositi doua tavi mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pandispan perfect" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (70)

tanyapatap 1

02.12.2013, 16:42

Larisel 1

03.12.2013, 17:12

Putin zis perfect!

ElenaGhivnici 1

04.12.2013, 09:37

minunat,la ce temperatura se coace acest pandispan_

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie