Dia păi crezi că aş fi putut singur să fac treaba asta? Nici de mâncat nu puteam mânca o oaie singur Şi apoi am avut mare noroc cu excavatorul Mulţam fain
Super
Am fost invitati la niste beduini iordanieni la cina si am fost placut surprinsa de o reteta numita " zerb" sau"zarb".
Oaia se condimenteaza si se lasa sa se patrunda bine de arome cateva ore.
Apoi se pregateste groapa si oaia( sau mielul) se aseaza intr-un vas de argila sau simplu intr-un butoi metalic peste jarul pregatit dinainte; mielul se aseaza pe un strat de orez ( se pune crud si se condimenteaza cu o combinatie speciala pentru aceasta mancare) pentru a se scurge pe orez toate sucurile din carne.
Dureaza cateva ore bune dar merita.
Pe o tava rotunda se aseaza mai intai orezul( mmmmmmmmmmmmmmm ce gust) , apoi mielul( intreg sau portionat) si se presara cu seminte de pin ("snobar"
si de migdale calite in ulei.
O nebunie de gusturi; tentatie absoluta.
Mulţumesc Mihaela pentru detaliile precise ale reţetei Iordaniene. Desigur ei, care consumă frecvent oaie, sunt specialişti în aşa ceva. La noi a fost întâi o idee, apoi dintr-o joacă am făcut reţeta.
Zi bună să la casa ta