am primit si eu o punga de mirodenii uriase din Turcia si printr ele si e si o punga de Sumak.. aveti idee la ce ajuta? ce sa condimentez cu acest sumak??? arata ca niste boabe de piper rosu inchis ff moale la suprafat dar cu sambure tare in interior care se decojeste asa.. asa tre' sa fie? sau e stricat? 0le rasnitez? sau cum?
Annamaria si Cristinne
Sumac este un condiment obtinut din semintele unei plante din genul Rhus,familia Anacardiaceae .
Acesti arbusti cresc în regiunile subtropicale şi temperate din întreaga lume, în special în Africa şi America de Nord .[
Fructele formeaza ciorchini densi de culoare roşie si dupa uscare se macina pentru a obtine un condiment picant de culoare intensa rosu-violet.
In vechea limba araba summaq insemna rosu.
Se foloseste mult in bucataria Orientului Mijlociu pentru gustul acrisor pe care il da salatelor si mancarurilor.
De asemenea este una din componentele condimentului arab “za’atar”.
In America de Nord, din fructe se prepara o bautura racoritoare , cunoscuta sub numele de “limonada indiana “ sau “ suc de rhus”.