Mujdei

de Zamfira in Sosuri, 27 Iul 2013 | 4408 vizualizari

 

Mujdeiul este un amestec de usturoi tocat/bătut cu apă, ulei, sare, smantana, iaurt, uneori bulion sau roșii prăjite, folosit în bucătăria românească. Etimologia cuvântului provine din must de ai, ai fiind o formă arhaică pentru usturoi. Se prepară prin zdrobirea cățeilor de usturoi într-un mojar, cu sare și apă. În funcție de zona geografica se adaugă ulei, oțet sau alte ingrediente. Rezultatul este o pastă cu un puternic miros folosită pentru a condimenta mâncăruri de pui, porc, pește, fasole păstăi.
Allioli, o pastă mediteraneană similară, produsă cu ulei de măsline și usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita otet
  • 1/2 lingurita ulei de masline
  • 4 linguri smantan sau iaurt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei:

Se curata usturoiul si se preseaza cu acel aparat special.

Se adauga sare, ulei si se freaca 3-4 minute. Adaugam otetul, smantana sau iaurt. (exista si varianta in care apa inlocuieste smantana sau iaurtul). Folosind lactate, taria usturoiul va fi ceva mai blanda. Omogenizam foarte bine toate ingredientele si mujdeiul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos mexican rosu