Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 13443 vizualizari

COMENTARII (40)

nilgun 1

06.08.2013, 22:38

bune

Mihaela11_jo 1

06.08.2013, 23:47

Super

Bya Ralu 1

07.08.2013, 00:43

sebirizescu 1

07.08.2013, 10:57

bune bune

Bya Ralu 1

07.08.2013, 11:38

Rocsi 1

07.08.2013, 11:55

Imi plac

Bya Ralu 1

07.08.2013, 16:51

Lia_ 1

10.08.2013, 08:33

Daca vezi mesajul in timp util pt ca vreau sa le fac la pranz fara chimen langa niste frigarui, spune-mi te rog daca aceste lipii sunt suficient de flexibile ca sa poata fi rulate ca sa punem in ele continutul frigaruilor+salata+sosul de iaurt (cate putin ca sunt mici, evident);

totusi drojdie voi pune atata cat zice pe plic, adica jumatate pt 250g.

Multumim pt reteta

Bya Ralu 1

10.08.2013, 10:54

eu zic sa le lasi putin acoperite cu o folie alimentara ca sa nu se intareasca sa le poti rula,nu am incercat dar eu zic ca poti!

Lia_ 1

10.08.2013, 17:24

In mod cert cantitatea de apa nu este proportionata bine pt 250 faina, am masurat exact lichidul cu paharul gradat.

Abia am putut aduna aluatul intr-un gogoloi pt ca era extrem de uscacios iar de framantat nu se putea framanta fiind atat de tare. N-aveam cum sa-i mai pun apa in faza asta asa ca l-am lasat asa la dospit acoperit.

Tu ziceai de 5 bile, nu! abia se pot scoate 4. Le-am intins greu, trebuie ajuns la o grosime de 1.5mm mai citisem eu pe alte site-uri.

Vestea buna este ca n-au iesit dupa coacere "cartonase" noncomestibile, au fost chiar moi, ... citisem in alta parte si le-am acoperit imediat cu prosop si a fost bine(in folie transpira si se uda daca sunt calde).

Ulterior am mai citit alte retete si concluzia este ca la 250g faina trebuie sa pui macar 125ml apa. Cand o vei mai repeta incearca in varianta asta si corectezi reteta daca vei fi multumita.

Eu oricum o mai repet deseara sau maine pt ca ne-a mai ramas carne marinata-gata pt frigarui dar in alta varianta.

Per total a fost totusi o masa pe cinste si mult apreciata de ceilalti spre bucuria mea

Bya Ralu 1

10.08.2013, 17:43

da mie mi-au iesit 5 bilute si am facut exact dupa reteta care am scris-o....voi incerca mersi

Lia_ 1

11.08.2013, 22:12

am repetat-o

perfect cu 125ml apa si 1/2 pliculet drojdie; in rest am respectat procedura; in formula asta e ok

maleabila, s-a intins foarte usor mai subtire, asa cum doream si mi-au iesit lejer 5 bilute

nici n-a fost nevoie sa infainez blatul de lucru la intins ca nu se lipea deloc;

multumesc

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipii libaneze