Este delicios
Noi daca il gasim de gata la supermarket sau magazinele de produse lactate ne-am invatat mai lenese
Se consuma in foarte multe feluri: sandviciuri simple cu labaneh in lipie arabeasca, sandviciuri cu labaneh, ulei de masline si za'atar( oregano uscat cu seminte de susan prajite)in lipie arabeasca sau cornuri, dip cu nuca macinata , dip cu boia sau chilli, etc
In Iordania exista un labaneh specific regiunii Jerash, mai consistent si din care se fac mici bilute ( 2-3cm) care se pun la borcan in ulei de masline virgin
Am vazut la supermarket si adus din Siria , dar nimic nu bate labaneh de Jerash
O seara buna iti doresc
Adina este un iaurt foarte concentrat, ca o crema; se mananca specific astfel: lipia arabeasca se rupe in bucatele mici, cat o imbucatura care se introduc in labaneh, apoi in ulei de masline si apoi in za'atar; pentru sandvici se unge labaneh pe paine si se presara cu za'atar si cateva picaturi de ulei de masline
Nu numai in tarile arabe se consuma labaneh; in supermarket la noi se gaseste si "Labneh" turcesc
mihaela,tu ar trebui sa scrii o carte despre cum se mananca in Iordania eu as putea sa stau toata ziua si sa te ascult povestind despre obiceiurile de acolo eu credeam ca uleiul se adauga in iaurt am facut si eu niste paine iraniana (barbari),dar am lasat-o prea mult in cuptor si am cam facut chipsuri din ea si le-am servit cu iaurt si zahtar
Adina sper sa ne intalnim intr-o zi si atunci cred ca avem de povestit eu despre Iordania si tu despre Iran
Si inca ceva: copiii mei sunt fani labaneh: daca frigiderul e plin de nu ai loc sa pui un ac, daca nu avem labaneh nu este nimic de mancare
Mihaela, povestesti foarte frumos si cu multa pasiune despre mancarea din Iordania. Eu am vazut intr-o revista ca e foarte frumos acolo, mai ales la Marea Moarta. Mi-as dori sa ajung acolo intr-o zi