Dulceata de capsuni reteta aromata cu vanilie

de Bucataras in Dulceata / Gem, 7 Iun 2016 | 6469 vizualizari

COMENTARII (21)

simona72 1

07.06.2016, 11:35

Am facuuuut! e minuntaaaa!

-Licurici- 1

07.06.2016, 11:40

Delicioasa!

Bya Ralu 1

07.06.2016, 11:45

ce buna e

deyutzky 1

07.06.2016, 11:45

Suuuper!

AndrutzaP 1

07.06.2016, 11:56

Cat de bunaaaa si gustoasaaaaa

cristinutanicolita 1

07.06.2016, 12:04

Foarte buna si aromata

Constelatialeu 1

07.06.2016, 12:24

Acum putem sa venim in vizita, ai dulceata eu am sosoni...

MotanLaOale 1

07.06.2016, 12:55

buna buna

Bunica 1

07.06.2016, 15:24

Să vin cu o apă rece?

Gherca Daniela 1

07.06.2016, 16:16

delicioasa!

- Andreea - 1

07.06.2016, 16:20

miki_a 1

07.06.2016, 19:08

E buna simpla , dar aromata cu vanilie cred ca e de vis!

diaconta 1

07.06.2016, 19:13

Dai si apa rece la ea sau ne aducewm de acasa? ))Mentionez ca la mine e cea mai scumpa apa din tara )))

Rocsi 1

07.06.2016, 20:44

Ce minunata o fi!

CameliaR 1

07.06.2016, 22:39

Vai de mine, deja o ador!

Rahela Velicu 1

07.06.2016, 23:05

dantes 1

08.06.2016, 06:16

Buna!

tina58 1

08.06.2016, 09:31

Daca vrei sa faci dulceata atunci trebuie sa ai grija sa alegi capsuni mai tari, li se scoate codita si ar trebui puse pentru o jumatate de ora in apa de var, daca nu ai apa de var atunci ar trebui stropite cu zeama de lamaie, alcool sau rom inainte de a fi puse la fiert, pentru a ramane tari si ca sa-si pastreze culoarea frumoasa. Se face separat un sirop din 1kg de zahar, 3 pahare de apa si o lingura de zeama de lamaie care se pune cand incepe sa clocoteasca. La cantitatea asta de zahar trebuie 1 1/2kg capsuni. Cand siropul este legat se trage cratita de pe foc , se adauga capsunile, se lasa sa stea 5 minute si se pune din nou la fiert pana se leaga din nou siropul, adica pana sta picatura de sirop ca un bob pe o farfurioara rece. Cand dulceata este pe jumatate gata se mai adauga o lingura de zeama de lamaie. Se pune rece in borcane. Asta este adevarata reteta de DULCEATA de capsuni. Reteta ta este buna pentru gem de capsuni, eu asa fac gemul si dupa parerea mea nu trebuie vanilie la acest gem pentru ca acopera parfumul capsunilor si nu mai stii ce ai acolo. Nu trebuie sa te superi ca te contrazic, dar avand 58 de ani am ceva mai multa experienta in ale gemurilor si dulceturilor si eu la vremea mea am invatat de la femei mai in varsta decat mine si mi-a prins foarte bine. Spor !

diaconta 1

08.06.2016, 18:32

Vezi Bucataras,ia aminte la Tina cum se face dulceata,nu veni aici cu bazaconii ))))))))))
Tare bine ar fi ca Tina sa scrie retetele astea mai degraba pe pagina dansei si nu in comentarii la toate retetele.
Poate unora le-ar fi de folos,ori daca nu, ar veni si ei cu critici.

AdinaG 1

14.06.2016, 12:38

Ancutsa 1

17.07.2016, 16:26

Immm! Sa-mi aduc si eu o farfurioara si o lingurita! Dulceata de capsuni e preferata mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ringlote (Prune) cu scortisoara