Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi
Am gasit mai multe retete pe internet, dar pana la urma m-am inspirat de la Inspired Taste. Gustul parfumat al scortisoarei in combinatie cu aroma morcovilor, este un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: morcov, faina, ulei, zahar, oua, nuca, mascarpone, frisca
Ingrediente pentru Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi:
Cum se prepara Desert Prajitura cu morcovi si nuci, un rasfat de care mi-as dori sa ma bucur zi de zi:
Curatam morcovii si apoi ii dam pe razatoare. Punem nucile intr-un chopper si le maruntim putin. Intr-un bol punem faina, sarea, scortisoara si praful de copt. Le incorporam amestecand cu un tel.
Intr-un alt bol punem uleiul si zaharul (cel alb si cel brun). Amestecam cu un tel. Adaugam treptata cele 4 oua, Amestecam dupa fiecare ou. Adaugam faina si amestecam pana o incorporam in compozitie. Adaugam morcovii rasi si nucile. Amestecam bine. Tapetam o tava de 20 cm cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie. Eu am facut cele doua blaturi pe rand. Coacem blaturile la 180 grade C timp de 30-40 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Intre timp pregatim crema. Punem crema de mascarpone intr-un bol. Mixam cateva secunde. Adaugam 100 ml de frisca lichida si mixam pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la rece. restul de frisca lichida (100 ml) o punem intr-un bol si o mixam pana se transforma intr-o spuma. Cu ea vom orna suprafata prajiturii.
Lasam blaturile sa se raceasca. Pe primul blat punem crema si apoi adaugam si cel de-al doilea blat. Cu frisca obtinuta, facem niste floricele cu posul. Se poate servi ca atare, cu Inghetata de casa sau alt topping la alegere. Eu am lasat-o la frigider aproximativ 4 ore. Cand am servit din prajitura si a doua zi, parca era si mai buna.
Aromat si usor de facut este Tort cu morcovi, dar va recomandam sa incercati si reteta Prajitura cu Morcov si Gem de Prune