Desert prajitura Craiasa Zapezii

de Rahela Velicu in Prajituri, 20 Dec 2019 | 14160 vizualizari

 

Cea mai buna si delicioasa prajitura :) 
"Bunatati pentru Craciun"

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 5 albusuri
  • 5linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente crema:

  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • esenta de vanilie

Ingrediente ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • nuca de cocos

+ 1 pachet de biscuiti Petit Beurre

Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Craiasa Zapezii:

Pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul treptat, apoi uleiul mixand pana le incorporam bine, iar albsurile devin o spuma ferma. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu o spatula.

Punem compozitia intr-o tava ( dimensiuni: 20/25) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de min. sau pana cand incepe sa se aureasca putin. Blatul rezultat este subtire.

Crema: amestecam galbenusurile cu zahrul si faina, adaugam in fir subtire laptele si punem la foc mic compozitia. Amestecam continuu pana cand devine ca o budinca.

 Separam crema in 2 castroane, iar intr-unul dintre ele adaugam si ciocolata si amestecam pana se topeste. Acoperim castroanele cu folie alimentara si lasam pana cand se raceste.

 Crema de vanilie o mixam cu 150 g unt, iar pe cea de ciocolata cu 50 g de unt.

Asamblam prajitura: punem blatul, il insiropam foarte putin cu lapte caldut ( 4-5 linguri), adaugam crema de ciocolata, un strat de biscuiti insiropati in lapte, apoi crema de vanilie si dam prajitura la rece pentru cel putin 1-2 ore sa se intareasca putin crema de vanilie.

Mixam frisca si o adaugam peste prajitura si presaram nuca de cocos.

Dam prajitura la rece 3-4 ore, dupa care portionam. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru crema ciocolata Milka si nu a iesit prea maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Craiasa Zapezii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare