Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

de T I M E A in Prajituri, 3 Iun 2014 | 189889 vizualizari

 

Prajitura Amandina este una dintre prajiturile de cofetarie cele mai gustoase si mai indragite. Au o crema fina cu unt, bine insiropate, iar glazura din fondant este mai mult decat delicioasa.
Pentru Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, cacao, rom, unt, ciocolata, frisca.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic
  • Blat:
  • 6 oua
  • 170 g zahar
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 250-300 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri cappuccino clasic
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat 82% grasime 
  • 170 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri cacao
  • 1 sticluta esenta de rom
  • Glazura
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 200 g ciocolata neagra
  • Decor:
  • 3 linguri din crema
  • 70-100 ml frisca lichida indulcita
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic:

Cum se prepara Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste adaugand, in timp ce mixam, apa. Urmeaza apoi galbenusurile si uleiul si mixam din nou. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Incorporam cu grija si miscari usoare ca sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia  intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox 24/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. Scoatem blatul din cuptor si dupa ce s-a racit il taiem in doua.  

Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara punem la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Lasam la racit. 

Crema:  Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile pe rand si cacaua si esenta de rom apoi continuam sa mixam pana obtinem o crema fina si spumoasa.

Asamblare:  Asezam pe un platou prima jumatate de blat o insiropam cu jumatate din sirop. Ungem blatul cu crema (punand deoparte trei linguri), nivelam cu un cutit apoi asezam cealalta jumatate de blat deasupra, pe care la fel o insiropam cu cantitatea de sirop ramasa.

Punem prajitura la rece timp de 2-3 ore. Scoatem din frigider si portionam in 24 de bucati si le asezam in doua tavite.

Pregatim glazura in felul urmator: punem apa cu zaharul la fiert timp de aprox 5 minute. Luam de pe foc si adugam ciocolata facuta bucatele.

Cu o lingura luam din glazura si punem peste fiecare patrat de prajitura. Daca se intareste in timp ce ornam mai punem putin vasul deasupra focului insa nu direct pe foc (sau pe baie de aburi). Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura.

Decor: mixam frisca adaugand in ea crema pusa deoparte. Cu un posh facem cate un mot deasupra fiecarei prajituri.

Ramane putina glazura pe care o punem intr-o punguta si trasam dungi subtiri peste motz si peste glazura deja intarita.

Dam din nou prajitura la rece pana o servim.

Daca va incumetati sa le faceti si voi si mai ales daca aveti musafiri, sigur o sa fie incantati.

Prajitura Boema este alta reteta gustoasa de cofetarie, cu siguranta ai gustat si Prajitura Ora 12, un alt clasic culinar absolut delicios.

O alta prajitura celebra care merita preparata este si Prajitura Carpati cu foi multe si o crema delicioasa cu nuci.

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Blatul se taie mai bine cand e racit complet si a stat cateva ore.

3

Glazura poate sa fie si una din ciocolata cu frisca lichida desi imi place mai mult cum se comporta cea facuta de mine

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si frisca