Reteta mamei mele, excelente!
Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi galbenusurile de ou, untul taiat cubulete, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Se amesteca usor si se pune treptat apa minerala. Se framanta aluatul putin pana se incorporeaza bine untul si nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati cate putina faina.
Se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute.
Se pregateste rahatul, se presara un tocator cu zahar pudra si se taie rahatul cubulete.
Se amesteca magiunul de prune cu nuca macinata.
Se scoate aluatul din frigider, se imparte in 4 si pe masa usor infainata se intind pe rand patru foi rotunde cu diametrul de 25-30 cm. Se taie apoi foaia de aluat in 16 triunghiuri, ca la pizza.
Doua foi se umplu cu rahat si doua cu magiun.
Se pune umplutura la baza triunghiului de aluat si se ruleaza spre varf, apoi se pun cornuletele in tavi tapetate cu hartie de copt, avand grija ca varful aluatului sa fie dedesubt, sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Se coc cornuletele in cuptorul preincalzit la 150-160 de grade, pentru 15 minute, pana se rumenesc usor si devin aurii.
Se pregateste o tava cu zahar pudra si se tavalesc cornulete fierbinti, apoi se asaza pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
1
In loc de unt, puteti folosi untura sau osanza.
2
5-6 grame de drojdie inseamna cat un bob de strugure...sau cat o maslina.
3
Daca vreti sa fie de post, folositi ulei de floarea soarelui si nu mai puneti ou. Mariti si cantitatea de apa minerala in functie de aluat, pentru ca nu mai puneti galbenusurile de ou.
4
Aluatul nu trebuie lasat la dospit.
5
Au iesit 32 de cornulete cu rahat si 32 de cornulete cu magiun si nuca.