Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca

de Oana in Dulciuri, 21 Sep 2017 | 17405 vizualizari

 

Reteta mamei mele, excelente!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt 82% grasime
  • 2 galbenusuri de ou
  • 50 gr zahar pudra
  • 5-6 grame drojdie proaspata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 150 ml apa minerala
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 120 gr rahat
  • 2 linguri magiun de prune fara zahar
  • 1 lingura nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit cornuletele
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca:

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o adancitura la mijloc si se pune zaharul pudra si drojdia sfaramata. Se lasa 5 minute pana se inmoaie si se lichefiaza putin. Se adauga apoi galbenusurile de ou, untul taiat cubulete, coaja de lamaie rasa si un praf de sare. Se amesteca usor si se pune treptat apa minerala. Se framanta aluatul putin pana se incorporeaza bine untul si nu se mai lipeste de maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati cate putina faina.

Se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider 15 minute.

Se pregateste rahatul, se presara un tocator cu zahar pudra si se taie rahatul cubulete.

Se amesteca magiunul de prune cu nuca macinata.

Se scoate aluatul din frigider, se imparte in 4 si pe masa usor infainata se intind pe rand patru foi rotunde cu diametrul de 25-30 cm. Se taie apoi foaia de aluat in 16 triunghiuri, ca la pizza.

Doua foi se umplu cu rahat si doua cu magiun.

Se pune umplutura la baza triunghiului de aluat si se ruleaza spre varf, apoi se pun cornuletele in tavi tapetate cu hartie de copt, avand grija ca varful aluatului sa fie dedesubt, sa nu se desfaca in timpul coacerii.

Se coc cornuletele in cuptorul preincalzit la 150-160 de grade, pentru 15 minute, pana se rumenesc usor si devin aurii.

Se pregateste o tava cu zahar pudra si se tavalesc cornulete fierbinti, apoi se asaza pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de unt, puteti folosi untura sau osanza.

2

5-6 grame de drojdie inseamna cat un bob de strugure...sau cat o maslina.

3

Daca vreti sa fie de post, folositi ulei de floarea soarelui si nu mai puneti ou. Mariti si cantitatea de apa minerala in functie de aluat, pentru ca nu mai puneti galbenusurile de ou.

4

Aluatul nu trebuie lasat la dospit.

5

Au iesit 32 de cornulete cu rahat si 32 de cornulete cu magiun si nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu rahat si magiun de prune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Linzer cu mere