Placinta cu dovleac

de Nadyne in Dulciuri, 23 Oct 2016 | 5743 vizualizari

 

Duminica e zi de odihna, dar nu am rezistat rugamintilor alor mei. Drept mulțumire, m-au "certat" ca nu am pus mai mult dovleac. Asa ca, data viitoare, voi folosi o cantitate mai mare. Placinta a fost buna si-asa si s-a mancat, dar recunosc, ar fi fost excelenta cu umplutura mai bogata.

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 1 cana apa călduță
  • 1 lingura oțet de mere
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1,5 -2 kg dovleac ras (eu am folosit doar 1 kg si se vede ca nu e de ajuns )
  • zahar pentru umplutură, dupa gust
  • scorțișoară
  • pesmet
  • nuci tocate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

     Dovleacul ras se caleste cu zahărul pana se-nmoaie putin (cam un sfert de ora), se adauga scortisoara, se omogenizeaza si se transferă intr-o strecuratoare, pentru a se scurge zeama lăsată. Il mai ajutam si noi, apasandu-l usor. Daca ni se pare prea apos, putem adauga o lingura, doua de pesmet.

     Cat timp se raceste dovleacul călit, pregătim aluatul. Faina se amesteca cu drojdia uscată, adăugăm apa călduță, oul, zaharul, otetul si începem sa framantam. Când prinde consistență, punem uleiul si sarea. Framantam pana obținem un aluat suplu, neted, pe care-l lasam putin la odihnă, ca 10 minute.

     Îl împărțim in 3 si din fiecare intindem cate-o foaie subțire, pe blatul de lucru bine infainat.  Repartizam umplutura uniform pe jumătatea fiecarei foi ( putem presara nuci tocate grosier), rulam, strângem la capete si asezam sulurile in tava, tapetata cu hartie de copt, in forma de spirala.

     Ungem spirala cu galbenus de ou diluat cu putin lapte si dam la cuptor, preincalzit la 180 grade pana cand se rumeneste frumos.

     Lăsăm placinta sa se răcească înainte de a o portiona.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac ( sau Banderas, pentru Miha =)) )