Crevetii de regula se gatesc maxim 5 minute. Dupa aceste 4-5 minute se intaresc. Si de regula, tot ce provine din apa nu se gateste mult.
De aia ti-au iesit tari,cred. Eu spre exemplu chiar ieri mi-am facut o mancare din creveti. I-am dezghetat intr-un bol cu apa rece, in primul rand. In timpul asta mi-am taiat morcov felii, ardei gras rosu in cubulete mai maricele (eu nu am rabdare la taiat) si i-am pus in tigaie cu putina apa si putin ulei ca sa se caleasca. Cand apa a inceput sa clocoteasca si uleiul sa sara, am inceput sa amestec. Am pus putina sare. Pe urma am pus Si niste bucati de brocoli. Am amestecat pana cand s-au gatit. Daca ramane apa in surplus, scurge-o in chiuveta. Mie asa mi-a ramas. Cand aceste legume sunt aproape gatite, poti pune si crevetii. Acoperim tigara (desigur, uitasem, tigara o poti acoperi si cat calesti legumele) si din cand in cand mai amestecam in ea, maxim 3 minute. Apoi adaugam usturoiul si mai amestecam pentru maxim 2 minute. inchidem focul. punem condimente dupa gust. (eu am uitat sa mai pun condimente si mi-a iesit surprinzator de gustoasa; in mod normal as fi pus piper, boia, oregano ca de-astea am prin bucatarie) Dupa eventualul condimentat, mai lasa capacul vreo 3-4 minute. Si apoi gata, poti servi.
ps: am ajuns aici fiindca eu caut ceva mai interesant de facut cu crevetii azi. Poate fac reteta asta a ta si-ti spun cum a iesit.