Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare

de Raisha in Prajituri, 20 Noi 2013 | 8947 vizualizari

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

21.11.2013, 09:04

Rocsi 1

21.11.2013, 12:31

Un desert bun ne-ai adus!

MIUTA 1

21.11.2013, 20:23

Foarte bun

Raisha 1

21.11.2013, 22:33

multumeeesc! va puup!!!

cristeena20 1

24.11.2013, 15:26

simpla dar perfecta!!1pe gustul meu!!

Bya Ralu 1

06.12.2013, 13:20

ce buna e

ramona_manoliu 1

12.06.2014, 08:34

Cand am vazut-o pe facebook, am avut o tresarire, platoul meu de tort e identic, dar eu am poza inca in telefon

tina58 1

26.01.2018, 23:57

Nu se foloseste niciun gram de faina la crema de zahar ars. Iese mai buna daca se folosesc 10 oua. Pentru zaharul ars sunt deajuns 100-150 gr de zahar dar la compozitia cremei sunt necesare 200gr. Cand se pune compozitia peste zaharul ars trebuie trecuta printr-o strecuratoare pentru ca mai raman reziduuri de la oua. Cratita se pune in cuptor intr-un vas in care se pune apa care sa o acopere cam doua treimi din inaltimea ei; daca nu se procedeaza asa crema va avea un aspect buretos, nu va mai avea finete. E bine sa o lasi sa se raceasca complet inainte sa o pui pe platou, cel mai bine e daca o faci seara sa o lasi pana dimineata si daca o faci dimineata sa o lasi pana seara iar ca sa o pui pe platou e bine sa incerci sa mai scurgi usor si cu grija din siropul pe care si-l lasa intr-o cana sau castronel apoi pui platoul cu partea pe care va sta crema peste cratita, tii bine si platoul si cratita cu ambele maini si rastorni dintr-o miscare cratita peste platou si vezi ca o sa curga mult sirop desi ai mai scurs din el. Sa nu te superi pe mine ca-ti dau sugestiile astea dar am multa experienta in ceea ce priveste crema de zahar ars si nici eu nu am stiut toate astea de la bun inceput.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars