Covrigi sau Bretzel

de Lorelley in Mancare copii, 2 Feb 2017 | 4028 vizualizari

 


Covrigii de casă sunt absolut delicioși, se pregătesc destul de rapid cu ingrediente puține și la îndemână. Se păstrează foarte bine și pentru celelalte dimineți..in caz că mai rămân.
Atât de buni încât dau dependență

 

INGREDIENTE

  •  500 gr făină
  • 25 gr drojdie proaspătă (sau 7gr uscata)
  • o linguriță zahăr
  • 30 ml unt topit sau ulei
  • 270 ml apă călduță
  • o linguriță sare 
  • 1 litru apă
  • 6 lingurițe bicarbonat de sodiu
  • opțional susan, mac, sare mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sau Bretzel:

Dizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr.

Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și uleiul ( sau untul topit). Dacă folosim drojdie uscată, o putem punem direct in făină. Frământăm aluatul 10 min., apoi il lăsăm la dospit aprox. o oră, la loc călduț  (eu aprind cuptorul 1 min, apoi il sting si las aluatul inauntru cu uşa inchisa). Pudrăm puțin cu făină planul de lucru și turnăm aluatul, il împărțim in 12 bile egale . Rulăm fiecare biluță până obținem un șnur având capetele mai subțiri decât mijlocul, apoi putem forma covrigul folosindu-ne de imaginea de mai jos. Când terminăm de format toți covrigii, ii lăsăm 10/15 min. să mai crească puțin.

Punem la fiert litrul de apă cu cele 6 lingurițe de bicarbonat, iar când dă in clocot, adăugăm pe rând, câte un covrig. Cu ajutorul unei palete cu găuri, il scufundăm și il lăsăm aprox. 30 secunde. Il scoatem și-l așezăm direct in tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, putem să il presărăm cu susan, mac sau ce doriți. Se coc la 220°C, timp de 20/30 minute.

Mirosul covrigilor calzi si rumeni ne transformă casa pentru moment intr-o brutărie proprie …

sursa: http://www.justlovecookin.com/2012/12/covrigi-sau-bretzel.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi sau Bretzel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)