Covrigii de casă sunt absolut delicioși, se pregătesc destul de rapid cu ingrediente puține și la îndemână. Se păstrează foarte bine și pentru celelalte dimineți..in caz că mai rămân.
Atât de buni încât dau dependență
Dizolvăm drojdia in apa călduță (nu fierbinte), adăugăm și lingurița de zahăr.
Intr-un bol încăpător, adăugăm făina cernută cu sarea, turnăm drojdia dizolvată și uleiul ( sau untul topit). Dacă folosim drojdie uscată, o putem punem direct in făină. Frământăm aluatul 10 min., apoi il lăsăm la dospit aprox. o oră, la loc călduț (eu aprind cuptorul 1 min, apoi il sting si las aluatul inauntru cu uşa inchisa). Pudrăm puțin cu făină planul de lucru și turnăm aluatul, il împărțim in 12 bile egale . Rulăm fiecare biluță până obținem un șnur având capetele mai subțiri decât mijlocul, apoi putem forma covrigul folosindu-ne de imaginea de mai jos. Când terminăm de format toți covrigii, ii lăsăm 10/15 min. să mai crească puțin.
Punem la fiert litrul de apă cu cele 6 lingurițe de bicarbonat, iar când dă in clocot, adăugăm pe rând, câte un covrig. Cu ajutorul unei palete cu găuri, il scufundăm și il lăsăm aprox. 30 secunde. Il scoatem și-l așezăm direct in tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, putem să il presărăm cu susan, mac sau ce doriți. Se coc la 220°C, timp de 20/30 minute.
Mirosul covrigilor calzi si rumeni ne transformă casa pentru moment intr-o brutărie proprie …
sursa: http://www.justlovecookin.com/2012/12/covrigi-sau-bretzel.html