Pfiiii.... o sa-i visam la noapte! Si neaparat cate 8 de portie! Foarte interesanta reteta de aluat cu gris in compozitie, aminteste de retetele italienesti clasice ptr prepararea pastelor; si delicioasa ideea de a-i servi cu pesmet rumenit, care face un contrast ca textura, dar sigur si "rotunjeste" gustul. Noi la coltunasii umpluti cu povidla (magiun) ptr desert, facem un "sosulet" din 3-4 lg din "zeama" in care tocmai fierb coltunasii, 1-2 lg ulei, 1-2 lg zahar (eventual vanilat), pe care-l "emulsionam" la foc mic; coltunasii fierti ii amestecam usor cu acest sos (impiedica sa se lipeasca intre ei si sa se usuce, chiar si dupa racire), iar in farfurie presaram pe ei nuca (migdale, alune) usor rumenita si macinata. Acum de-abia asteptam sa-i incercam dupa reteta Dvs, cu gris in aluat, pesmet rumenit si sirop de visine! Multumim ptr idee! PS Stima-i in orice caz, reciproca !