Bliss cu reteta mea nu ti-a iesit? Ca tare rau mi-ar parea daca vrei sa creasca bine trebuie sa tii cont de cateva lucruri: 1. Drojdia sa fie in termen, cu cea la plic de regula nu sunt probleme, cu cea proaspata situatia e mai delicata, fa intai un test, strange o bucatica intre degete, daca e sfaramicioasa, e foarte buna, daca ramane mai cleioasa atunci poate fi compromisa
2. Gusta drojdia proaspata, gustul trebuie sa nu fie unul acru si nici amar.
3. Apa nu trebuie niciodata pusa fierbinte peste drojdie caci aluatul nu va mai creste, apa trebuie sa fie calduta( usor placuta la mana).
4. Vasul trebuie tinut la cald, ferit de curent si pentru asta acoperim vasul cu un servet. Eu il tin langa ochiul aprins al aragazului.
5. Dupa ce ai terminat de facut aluatul, cresteaza-l adanc in forma de cruce.
6. faina sa nu fie rece din frigider si ideal este sa fie cernuta.
Eu zic ca daca respecti aceste sfaturi painica va creste frumos!