Ciorbă de praz cu costiţă afumată

de portiadelumina in Ciorbe, 17 Dec 2013 | 7379 vizualizari

 

Înainte de a începe postul am zis să încerc prazul de anul ăsta, aşa, ca o trecere de la alimentaţia care este socotită a fi "de dulce". Aşa că am făcut trecerea combinând gustul sănătos al legumelor cu cel îmbietor şi original al coastei afumate. A ieşit o ciorbă bună, un borş bun, căci zeama de varză încă nu se acrise.
Şi mă opresc aici cu introducerea, nu de alta, dar n-aş vrea să reţin prea mult timpul cu cititul, asta aşa, că la data de azi v-oţi fi pregătind cu cele ale porcului. :D
Poza finală am făcut-o în fugă, aşa că nu puneţi preţ pe pixeli ci pe gust. :))

 

INGREDIENTE

  • 5 fire de praz
  • 4 cepe (am folosit ceapă de apă)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei capia roşu
  • ţelină
  • păstârnac
  • sare
  • 3-4 cartofi
  • 300 gr costiţă afumată
  • 500 cl borş
  • 6 litri apă
  • 70 cl ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de praz cu costiţă afumată:

Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.  

Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă, pentru a nu se topi la fierbere. 

Legumele tăiate se călesc în ulei până se rumenesc un pic, adăugându-se imediat şi costiţa tocată. Se adaugă apou apa necesară fierberii şi se lasă la fiert până când cartoful şi morcovul (care fierb mai greu) sunt pătrunse bine. Spre final se adaugă borşul fiert separat şi se potrivşte la gust  gust după dorinţa fiecărui bucăar.

Am preferat să nu pun verdeaţă pentru că deja abuzez de ea în timpul postului. :D

Poftă bună!

TIPS-URI

1

un gust bun se obţine dacă se călesc legumele înainte, desigur, dimpreună cu costiţa

2

borşul trebuie fiert înainte de a se pune în ciorbă

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu costiţă afumată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de praz