Înainte de a începe postul am zis să încerc prazul de anul ăsta, aşa, ca o trecere de la alimentaţia care este socotită a fi "de dulce". Aşa că am făcut trecerea combinând gustul sănătos al legumelor cu cel îmbietor şi original al coastei afumate. A ieşit o ciorbă bună, un borş bun, căci zeama de varză încă nu se acrise.
Şi mă opresc aici cu introducerea, nu de alta, dar n-aş vrea să reţin prea mult timpul cu cititul, asta aşa, că la data de azi v-oţi fi pregătind cu cele ale porcului. :D
Poza finală am făcut-o în fugă, aşa că nu puneţi preţ pe pixeli ci pe gust. :))
Această ciorbă se face foarte uşor, practic, dacă toate legumele sunt curăţate şi tocate cum trebuie 90% din ciorbă e deja gata.
Aşadar, se curăţă şi se toacă legumele, fiecare după cum crede de cuviinţă. Eu am tăiat prazul la cca 2 cm pentru a avea oarece formă, pentru a nu se topi la fierbere.
Legumele tăiate se călesc în ulei până se rumenesc un pic, adăugându-se imediat şi costiţa tocată. Se adaugă apou apa necesară fierberii şi se lasă la fiert până când cartoful şi morcovul (care fierb mai greu) sunt pătrunse bine. Spre final se adaugă borşul fiert separat şi se potrivşte la gust gust după dorinţa fiecărui bucăar.
Am preferat să nu pun verdeaţă pentru că deja abuzez de ea în timpul postului. :D
Poftă bună!
1
un gust bun se obţine dacă se călesc legumele înainte, desigur, dimpreună cu costiţa
2
borşul trebuie fiert înainte de a se pune în ciorbă