Ciorba de fasole uscata

de danakarin in Ciorbe, 10 Feb 2013 | 2831 vizualizari

 

Am ales, de data aceasta, fasole albă, cu bobul mic, şi am hotărât ca aroma preponderentă să fie aceea a tarhonulu

 

INGREDIENTE

  • Pentru 6 - 8 porții:
  • 500 g fasole boabe
  • 300 g costiță afumată
  • 250 g cârnați Debreţin
  • Un morcov
  • O ceapă
  • O rădăcină de pătrunjel
  • O bucată de țelină (cam 50 de grame)
  • 2-3 linguri de ulei
  • O lingură de pastă de roșii
  • Două linguri de făinăO lingură de tarhon tocat şi conservat în sare
  • O linguriță de măghiran uscat
  • 2-3 linguri de oțet, după gust
  • 3 litri de apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Am spălat fasolea și am pus-o la înmuiat, peste noapte, în apă rece. A doua zi, i-am schimbat apa şi am lăsat-o să dea un clocot.

În altă oală, am aşezat costița, la fiert, în 1,5 litri de apă și, când a fost aproape gata, am adăugat fasolea, zarzavaturile curățate și tăiate mărunt, inclusiv ceapa, mărunţită şi ea.  Am mai completat cu apă şi am lăsat totul pe foc, să fiarbă încet, vreo două ore. Am pregătit separat un rântaș, din două linguri de ulei, două de făină, l-am prăjit nițel, l-am stins cu pastă de roșii și cu un pic de zeamă de la supă (ciorbă?) și l-am răsturnat peste fiertura de fasole, ca să o îngroș  puţin.

Mie așa îmi place. Voi puteți evita rântașul, dacă nu-l agreaţi.

În final, am adăugat cârnații, decupaţi în felii, am dres gustul cu un dram de sare și cu oțet,  am presărat mirodeniile, respectiv tarhonul și măghiranul, și i-am mai îngăduit înmiresmatului ansamblu de bunătăţi câteva clocote.

Am fost foarte mulțumită de rezultat. O minune de ciorbă, savurată lent,  cu pâine proaspătă și cu ceapă –

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca