Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat

de RODIMUR in , 22 Iul 2018 | 2913 vizualizari

 

Zilele trecute trebuia să pregătesc, pentru un eveniment în familie, un platou cu aperitive calde, așa că m-am gândit ca printre altele să fac și niște chifteluțe cu susan, așa cum găsim uneori la mesele festive din restaurante, dar care, din păcate sunt reci. Și ca să fie mai bune, am adăugat condimente naturale Delikat: ierburi de grădină, oregano (care-mi place foarte mult) și condimente pentru chiftele. Fără prea mare efort și destul de repede, am făcut aceste chifteluțe, care au ieșit exact așa cum mi-am dorit: calde, crocante și foarte gustoase.
Din ingredientele de mai jos am făcut 25 de chifteluțe, câte 4/porție.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de carne tocată de porc
  • 1 ou
  • 1/2 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 lingură de făină albă
  • ierburi de grădină Delikat
  • oregano Delikat
  • condimente pentru chiftele Delikat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit ceapa și chifteluțele
  • 100 grame de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat:

Ceapa se curăță, se spală, se taie foarte fin și se călește ușor în ulei de floarea soarelui, la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să devină transparentă și dulce. După ce s-a călit, ceapa se pune într-o sită, ca să se scurgă de ulei.

Usturoiul se curăță, se spală și se pisează fin, sau se răzuiește pe răzătoarea mică.

Se amestecă foarte bine; carnea tocată, oul, ceapa călită și scursă de ulei, usturoiul pisat, pesmetul, făina, sarea, piperul și condimentele Delikat.

Se ia câte o linguriță din acest amestec, se formează o biluță care se trece prin susan, după care se lasă în așteptare, pe planșeta înfăinată, până ce se epuizează toată cantitatea de carne.

Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc chifteluțele, la foc mediu, pe toate fețele.

Când sunt prăjite frumos, chifteluțele se pun pe hârtie absorbantă ca să se elimine uleiul în exces.

Se servesc ca aperitive calde, pentru că sunt crocante și gustoase, dar sunt bune și reci.

TIPS-URI

1

Pentru aceste chifteluțe este bine să folosiți carne de porc sau de pui, care este mai moale și mai plăcută.

2

Nu puneți chifteluțele la prăjit, înainte ca uleiul să fie încins.

3

Ar fi bine să prăjiți chifteluțele în baie de ulei și atunci se vor rumeni frumos și uniform.

4

După prăjire, lăsați chifteluțele, câteva minute pe o hârtie absorbantă, ca să scăpați de uleiul în exces.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu susan si condimente naturale Delikat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (29)

RODIMUR 1

29.07.2018, 09:25

Multumesc, Gheorghita! Intr-adevar, sunt foarte bune chiftelutele astea...

mihaelar63 1

02.08.2018, 14:27

La chiftele sunt mereu prezenta

RODIMUR 1

02.08.2018, 14:40

Cu mare drag, Mihaela!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pârjoale moldovenești - Rețeta tradițională savuroasă