Vara! In sfarsit vara! Caldura e frumoasa chiar si sufocanta, cu conditia sa nu te bronzeze asfaltul, ci soarele, undeva pe iarba, langa un râu daca se poate. Ma insotiti intr-o mini-vacanta fie ea si virtuala?
Cu putin timp in urma am fost pe Valea Ierii. Copil fiind, cu tatal meu bantuiam Romania, iar unul dintre locurile lui favorite era Valea Ierii. E un loc frumos. M-am intors pe Valea Ierii, de aceasta data fara tatal meu. Timpul pare a se fi oprit in loc in munti. Si totusi...
De cativa ani, o familie de tineri romani, intorsi din Spania (daca am retinut eu bine povestea lor) au ridicat aici o pensiune superba. Locul e nemaipomenit. Drumul lasa de dorit pe alocuri, preturile sunt putin piperate, dar una peste alta merita efortul de a ajunge pana sus in Valea Ierii la pensiunea lor, la 45 km sud de Cluj.
Oamenii acestia tineri care sunt managerii pensiunii si sunt si cei care muncesc din greu acolo si cele doua fetite superbe pe care le au, munca lor si ceea ce au realizat m-au inspirat. Si am creat un platou la fel de colorat ca si imaginile pe care le-am admirat si pe viu dar si pe pagina lor de internet. E un platou rece, exotic, proaspat, care nu va tine prea mult in bucatarie si care insa e satios.
1. Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati de-asupra feliile de rosii, taiate subtire.
2. Radeti branza marunt si amestecati-o cu untul pana cand obtineti o crema spumoasa. Adaugati piperul alb si piperul negru. Dati pasta la frigider pentru minim 15 minute pentru a se intari bine. Apoi cu mana umeda, formati bile pe care le tavaliti prin boia, nuca macinata sau prin marar.
3. Prindeti bilele de branza de bruschete cu scobitori.
1
Serviti pe cat posibil imediat pentru a nu se incalzi pasta de branza. E mai buna rece, in timp ce bruschettele sunt bune daca nu sunt reci.