O idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A iesit un deliciu! Se poate servi cu risotto cu legume., piure, paste etc
Ingrediente pentru Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Cum se prepara Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Carnea se spala si se portioneaza.
Morcovii se curata de coaja si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Telina se curata de coaja, se spala si se taie in doua.
Carnea, morcovii, ceapa si telina se pun la fiert, in oala sub presiune, la foc mic, timp de 40 de minute. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze timp de 20 de minute, apoi se deschide si se pun carnea si zeama intr-o cratita. Se fierbe carnea in continuare, pana cand mai scade zeama, apoi se adauga putina sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce, vinul, bulionul, foaia de dafin si putin busuioc uscat. Se dau in cateva clocote, timp in care se maruntesc legumele la robotul de bucatarie. Se adauga si acestea peste carne, dupa care se fierbe totul in continuare, pana cand se mai ingroasa.
Carnea de vita in sos se poate servi cu risotto cu legume.cu Piure de cartofi sau Paine de casa