Carnati de casa

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 9834 vizualizari

 

La aceasta "operatiune" a participat toata familia pentru ca este un proces lung, la care este nevoie de cel putin doua persoane pentru prepararea carnatilor. Pentru noi a fost un prilej de bucurie pentru ca am avut ocazia sa petrecem ceva timp impreuna. Eu am avut urmatoarele contributii: am tocat carnea, am curatat jumatate din usturoi, am spalat matele, am legat carnatii si am prajit jumatate din ei.

 

INGREDIENTE

  • 14 kg pulpa de porc;
  • 6 kg slanina de porc;
  • 900 g usturoi;
  • 2 plicuri de condimente pentru carnati;
  • o lingurita de piper;
  • 3-4 linguri de boia de ardei dulce;
  • 3-4 linguri de cimbru;
  • sare, dupa gust (peste 150 g);
  • 25-30 ML de mate de porc.
Portii: 160
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Se taie pulpa si slanina si se toaca la masina.

Se curata usturoiul si se da tot prin masina, dar printr-o sita mai mica. Acesta se amesteca impreuna cu carnea, sarea si cu mirodeniile.

Se spala matele, se monteaza, pe rand, pe tubul de umplut, se leaga la capat, se da amestecul obtinut prin masina pentru a se umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 15 cm, se rasuceste matul si tot asa pana se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.

Dupa ce am terminat, carnatii se afuma, apoi se prajesc si se pun intr-o oala mare, acoperiti cu untura pentru a se pastra mai mult timp, la rece.

TIPS-URI

1

Carnatii se afuma cu rumegus sau lemn de fag.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa