Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun

de DinDragostePentruGatit in Mezel de casa, 15 Ian 2013 | 9802 vizualizari

 

Nici nu știu cum e mai bine să-i numesc... În zona din care provin, tipul acesta de cârnați se pregătește, de regulă, în perioada Crăciunului și a Anului Nou; se servesc cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpă de porc;
  • 1 kg ficat de pui 600 g carne de vită;
  • 500 g slănină de porc;
  • 300 g șoric de porc;
  • membrană naturală (mațe de porc);
  • 1 cană supă de legume sau carne;
  • 4 căpățâni de usturoi;
  • 1 pachet Condimente pentru cârnați Kamis;
  • chili proaspăt tocat;
  • piper boabe;
  • cimbru;
  • coriandru;
  • foi de dafin;
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun:

Se spală carnea, se taie în bucăți. 

Ficatul de pui se spală, se taie pielițele.

Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru, coriandru, sare). 

Când carnea este aproape fiartă se adaugă ficatul de pui și bucata întreagă de slănină și se mai fierb împreună circa 20 minute. 

Se scot cu o paletă slănina, carnea, șoricul și ficatul; se lasă la răcit. 

Se pregătesc mațele de porc: se spală bine în apă rece după care se lasă în apă călduță aproximativ 30 minute.

Carnea, ficatul și șoricul se dau la mașina de tocat iar slănina se taie cubulețe. 

Se pisează usturoiul, se toacă mărunt chili (2 bucăți mici).

Se amestecă totul și se dă la mașina de tocat, de data aceasta folosind dispozitivul pentru cârnați. 

În cazul în care compoziția este foarte consistentă, se adaugă supă de legume/carne. 

Când se formează cârnații de lungimea unei palme, se răsucește membrana (mațul) de câteva ori și se continuă până când se termină compoziția. 

Se fierb în apă cu foi de dafin, piper, chili, sare circa 20-30 minute, la foc mic. 

Din loc în loc se înțeapă cu ajutorul unei scobitori. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se păstrează la rece în cazul în care se consumă în câteva zile sau se pot pune în congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

16.01.2013, 09:47

foarte buni

Rocsi 1

16.01.2013, 13:18

Sim0na 1

17.01.2013, 21:40

N-am mancat niciodata carnat fiert.. dar cred ca-i bun..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc in foi de varza