Nici nu știu cum e mai bine să-i numesc... În zona din care provin, tipul acesta de cârnați se pregătește, de regulă, în perioada Crăciunului și a Anului Nou; se servesc cu hrean.
Se spală carnea, se taie în bucăți.
Ficatul de pui se spală, se taie pielițele.
Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru, coriandru, sare).
Când carnea este aproape fiartă se adaugă ficatul de pui și bucata întreagă de slănină și se mai fierb împreună circa 20 minute.
Se scot cu o paletă slănina, carnea, șoricul și ficatul; se lasă la răcit.
Se pregătesc mațele de porc: se spală bine în apă rece după care se lasă în apă călduță aproximativ 30 minute.
Carnea, ficatul și șoricul se dau la mașina de tocat iar slănina se taie cubulețe.
Se pisează usturoiul, se toacă mărunt chili (2 bucăți mici).
Se amestecă totul și se dă la mașina de tocat, de data aceasta folosind dispozitivul pentru cârnați.
În cazul în care compoziția este foarte consistentă, se adaugă supă de legume/carne.
Când se formează cârnații de lungimea unei palme, se răsucește membrana (mațul) de câteva ori și se continuă până când se termină compoziția.
Se fierb în apă cu foi de dafin, piper, chili, sare circa 20-30 minute, la foc mic.
Din loc în loc se înțeapă cu ajutorul unei scobitori.
Poftă bună!
1
Se păstrează la rece în cazul în care se consumă în câteva zile sau se pot pune în congelator.