Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza

de abetina in Oaie, 19 Iul 2018 | 2591 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel (oaie)
  • 500 gr ceapa
  • ardei, in cazul nostru, gogosari verzi din gradina mea
  • 2 rosii
  • 200 gr bulion
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • legatura de patrunjel
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita turmeric
  • 50 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza:

  La prima citire a retetei as fi zis ca nu are nimic de a face cu mine, cu familia sau cu o reteta consumabila si in acelasi timp si foarte delicioasa. Nu se pregateste in zona mea, zona Moldovei, asa mancaruri cu carne de oaie, miel, insa familia mea este indragostita pur si simplu de acest tip de carne si mi-am zis sa incerc sa fac din reteta una deosebita sa placa juriului, dar si celor dragi care imi acorda credit in momentul cand baga lingura sau furculita intr-un preparat. Deci am facut reteta dupa gustul celor dragi, nu pentru al meu, fiindca eu nu consum nici un fel de carne, lapte, branza si alte produse de dulce. Reteta este una intr-adevar reinterpretata, plina de gust si savoare, sa ne traiasca Daia ca ne-a dat si noua oaia :)
  Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei, se lasa sa ajunga translucida, altfel ceapa va ramane cruda si nu va avea gustul scontat in preparat. Se adauga carnea tocata, piper macinat, sare dupa gust, ierburi aromate, o lingurita de turmeric si se prajeste carnea pana cand incepe sa se separe uleiul de carne, apoi se opreste focul. Se adauga peste carne usturoi pisat, o legatura de patrunjel tocat, se mai potriveste de sare si se omogenizeaza compozitia.
  Se curata ardeii de cotoare si seminte, in cazul nostru gogosarii, am folosit gogosari din gradina mea deoarece sunt mult mai dulci si mai carnosi si se umplu cu compozitie, se pun capacele din bucati de rosii si, fiindca ardeii erau prea mari si nu imi intrau in tava, am inlocuit un gogosar cu o rosie mare si frumoasa, asta dupa ce am scos miezul din ea.
  Se pune intr-un vas bulionul, 200 ml apa si miezul de la rosie, putina sare, foi de dafin, se omogenizeaza, se toarna in tava in care s-au pus gogosarii si se da tava la cuptor, la foc potrivit, pana cand vedem ca gogosarii s-au rumenit usor, se incearca cu o scobitoare si, daca scobitoarea intra usor, este semn ca ardeii sunt gata.

Sa aveti pofta, dragilor la o reteta reintrepretata dupa zona si dupa plac!
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti - reteta reinterpretata ca pe timpul lui Cuza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite